AcasăSPORTCe-au patit "ultrasii" romani la Atena: Arestati pentru torte

Ce-au patit „ultrasii” romani la Atena: Arestati pentru torte

Si, totusi, tortele si fumigenele sunt nelipsite din peisajul fotbalistic grec

Opt cetateni romani, suporteri ai echipei nationale, au fost retinuti vineri in Grecia pentru detinerea de torte si fumigene, interzise de legile elene, fiind condamnati la 5 luni de inchisoare cu suspendare.

Si, totusi, tortele si fumigenele sunt nelipsite din peisajul fotbalistic grec

„In data de 15 noiembrie 2013, Ambasada Romaniei la Atena a fost informata cu privire la retinerea a opt cetateni romani, suporteri ai nationalei, sub acuzatia detinerii de torte si fumigene. Reprezentantii misiunii diplomatice au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la incident si s-au deplasat la subdiviziunea unde erau retinuti cetatenii romani pentru a discuta cu acestia. Potrivit informatiilor primite de la ambasada Romaniei la Atena, cei 8 cetateni romani au fost condamnati la o pedeapsa de 5 luni cu suspendare, pe o perioada de 3 ani. Cetatenii romani au facut apel la hotararea judecatoreasca emisa. Politia a decis mentinerea celor opt romani in stare de arest, pana la finalizarea procedurilor de expulzare”, informeaza Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei, misiunea diplomatica pastreaza permanent legatura atat cu cetatenii romani, cat si cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara in limita competentelor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
618 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger