Catelusii schiopi

Dinamovistii s-au bucurat prea repede in meciul cu Pandurii

Cand mai toata lumea credea ca echipa „cainilor rosii” le va bloca vagonetele minerilor oblojiti de Condeescu, reusind prin aceasta isprava sa se se rupa din lesa ceferistilor clujeni, iata ca n-a fost asa, fiindca elevii lui Ciobotariu, schiopatand mai tot timpul partidei, au pierdut doua puncte mari cat roata tractorului.

Dinamovistii s-au bucurat prea repede in meciul cu Pandurii

Balul de sambata seara a fost deschis de „minerul” Viera, care, in minutul 6, i-a pus botnita portarului Balgradean. E drept ca Danciulescu si Marius Niculae au scuturat praful de carbune de pe plasa lui Mingote, numai ca pana la urma aceste doua goluri, de care bucurestenii s-au bucurat presimtind victoria, n-au fost suficiente pentru obtinerea celor trei puncte mult dorite. Si asta fiindca echipa lui Grigoras a jucat cu ambitie si era cat pe-aci sa le bage mortul in cotet „cainilor”. Ramasi, aproape toata repriza a doua, in zece oameni din cauza arbitrului Hategan care l-a dat afara fara temei pe cel mai bun si periculos jucator al gazdelor, Voiculet, urmasii lui Tudor Vladimirescu nu s-au speriat, impingand cu sarg la vagonete. Asa au si obtinut rezultatul de egalitate. Ce-i drept, golul al doilea al oltenilor a fost marcat dintr-o lovitura de la 11 metri, acordata, credem, ca un fel de compensatie pentru eliminarea dictata in minutul 65. Si daca Batin si Nistor n-ar fi ratat ca la circ, dinamovistii ar fi parasit gazonul infranti. Arbitrul intalnirii a comis o multime de greseli, nemultumind, pe rand, ambele echipe. Se pare ca domnul Ion Craciunescu nu reuseste sa-si tina in frau cohorta de fluierasi autohtoni. Proaspat locuitor al orasului de sub Tampa, nelinistitul Marius Sumudica si-a pierdut in Regie un galon din cele procurate cu ocazia meciurilor de pregatire, in care echipa lui, Brasovul, a castigat aproape toate partidele. Se vede treaba ca socoteala din turneele cu pricina nu se potriveste cu cea din timpul campionatului. Vulcanic de felul sau, in timp ce-si producea calvitie prin smulgerea parului de pe cap, antrenorul invins s-a aruncat cu toate armele impotriva arbitrilor, acuzandu-i de protejare a studentilor bucuresteni. Poate ca ar fi fost bine sa se mai uite si prin ograda proprie, unde unii se mai lasa pe tanjala.

Duminica seara, pe stadionul de sub Podul Grant, rapidistii au golit cisternele pline cu ambitie cu care venisera la Bucuresti petrolistii condusi de sondorul Valeriu Rachita. Giulestenii au plimbat mingea in viteza, surprinzand de destule ori apararea ploiesteana. Se poate spune ca oaspetii, chiar daca au incasat doua goluri, n-au stat cu mainile-n san. Dar in duminica asta, asa cum a jucat, oricare i-ar fi fost adversarul, Rapidul nu putea sa nu castige! Cele trei puncte adaugate la zestrea acumulata ii plaseaza pe copiii lui George Copos aproape de Dinamo si CFR Cluj.

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger