AcasăSPORTCatastrofă: Manchester United, gaură de aproape 2 miliarde de euro!

Catastrofă: Manchester United, gaură de aproape 2 miliarde de euro!

Haos pe teren și catastrofă în birouri, așa descrie presa britanică situația de la Manchester United.

De la retragerea lui Alex Ferguson, survenită în 2013, clubul de pe Old Trafford s-a confruntat cu mai multe provocări, atât de ordin financiar, cât și sportiv. Mai bine spus, mai ales sportiv!

Manchester United a cheltuit aproximativ 1,6 miliarde de lire sterline pe transferuri în ultimii 10 ani. Cam 1,85 miliarde de euro, dacă facem conversia.

Angel di Maria, Paul Pogba sau Romelu Lukaku sunt doar câteva dintre marile nume trecute de englezi la „eșecuri”. Țepe, adică, fotbaliști plătiți cu salarii de milioane pentru prestații mai degrabă dezamăgitoare. Doar o mică parte dintre cele 55 de transferuri făcute în ultimul deceniu s-au dovedit a fi investiții profitabile pentru clubul britanic, scrie Daily Mail.

Atunci, nu-i de mirare că, și din punct de vedere sportiv, Manchester United a ajuns într-o situație jalnică. După înfrângerea suferită la Copenhaga (3-4), în Danemarca, team-ul britanic dat pe mâna olandezului Erik Ten Haag a ajuns pe ultimul loc în grupa de  Champions League.

Nici în Premier League situația nu este strălucitoare. „Diavolii roșii” sunt doar pe 8 în clasament, la 9 puncte în spatele rivalei Mancester City, care domină campionatul.

author avatar
Mihail Ioan
469 afisari

2 COMENTARII

  1. „Catastrofă: Manchester United, gaură de aproape 2 miliarde de euro!”
    Stiam ca in UK moneda nationala e lira sterlina, nu euro. Chiar si cand faceau parte din Uniunea Europeana, tot cu lira sterlina lucrau.

    • Autorul a scris pe parcursul articolului suma în lire sterline și echivalentul în euro… Ce dacă a trecut în titlu suma în euro.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger