AcasăSPORTCât a încasat cel mai bine plătit sportiv din lume. Federer,...

Cât a încasat cel mai bine plătit sportiv din lume. Federer, în top fără să joace

Potrivit Forbes, irlandezul Conor McGregor, starul artelor marţiale mixte (MMA), a fost sportivul care a câștigat cei mai mulți bani în ultimele douăsprezece luni: 180 milioane de dolari (149 milioane euro).

Pentru a-și stabili clasificarea,  revista americană specializată în finanțe s-a bazat pe două criterii: venituri din sport (contract, bonus și premii în bani) și venituri suplimentare (parteneriate, publicitate și drepturi de imagine) pe care le are fiecare sportiv.

Conor McGregor este cel care preia conducerea acestui clasament prestigios, pentru prima dată în carieră, după ce a fost al patrulea în 2018. Dacă lupta (pierdută) împotriva lui Justin Poirier din 24 ianuarie i-a adus 22 de milioane de dolari, irlandezul și-a completat contul bancar, în special datorită vânzării acțiunilor sale deținute la  marca de whisky Proper pentru 158 de milioane de dolari.

Podiumul este completat de fotbaliștii Lionel Messi(FC Barcelona)cu 130 de milioane dolari, urmat de Cristiano Ronaldo(Juventul Torino) – 120 de milioane.

Americanul Dak Prescott, quarterback-ul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, completează cvartetul fruntaş, cu venituri de 107,5 milioane dolari, devansându-l pe baschetbalistul LeBron James (Los Angeles Lakers), care a adunat 96,5 milioane dolari în 2020.

Roger Federer, care practic nu a jucat între mai 2020 și mai 2021 din cauza unei leziuni la genunchi, ocupă încă locul șapte cu câștiguri estimate la 90 de milioane de dolari, în special datorită parteneriatelor sale cu Rolex, Credit Suisse sau Uniqlo.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger