AcasăSPORTCastigatoarea Supercupei merge in Liga Europa

Castigatoarea Supercupei merge in Liga Europa

Cupa Romaniei tinde sa ajunga un trofeu fara miza

Liga Profesionista de Fotbal va propune Federatiei ca Supercupa sa se dispute intre castigatoarele Cupei Romaniei si Cupei Ligii, iar invingatoarea sa obtina dreptul de a participa in Liga Europa.

Cupa Romaniei tinde sa ajunga un trofeu fara miza

In nicio alta competitie europeana nu se intalneste aceasta situatie, ca invingatoarea Cupei sa nu aiba dreptul de a juca in Europa. Ieri, Iustin Stefan, secretarul general al LPF, a explicat in ce consta propunerea forului prezidat de Gino Iorgulescu: O propunere pe care o vom inainta este aceea ca Supercupa Romaniei sa fie cea care da participanta in Liga Europa. Iar Supercupa ar trebui sa se joace intre castigatoarea Cupei Romaniei si castigatoarea Cupei Ligii. Vrem sa crestem ca importanta Cupa Ligii, de aceea este necesar sa i se dea sansa castigatoarei de a participa intr-o cupa europeana. Vom deschide un dialog cu UEFA pentru a intreba daca este in regula ca echipa castigatoare a Supercupei sa participe de pe ultimul loc oferit Romaniei in Liga Europa. In masura in care raspunsul va fi pozitiv, atunci vom inainta propunerea catre Comitetul Executiv al FRF”.
Pe de alta parte, Stefan a mentionat ca un campionat cu 14 echipe este mai atractiv decat cel cu 18: „Am vazut ca in 18 echipe este din ce in ce mai greu. Am auzit argumente ca Romania are 20 de milioane de locuitori, dar noi nu trebuie sa ne raportam doar la populatie. Noi trebuie sa ne raportam la forta economica a Romaniei, care este din ce in ce mai slaba. In editia 2015-2016 vor fi 14 cluburi, care vor disputa un sezon regulat, dupa care primele sase vor disputa un play-off, iar ultimele opt un play-out. Legat de modul in care echipele vor intra cu punctele obtinute in play-off sau play-out, cred ca vom implementa modelul belgian. Acesta prevede ca echipele sa intre cu jumatate din punctele obtinute in sezonul regulat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger