AcasăSPORTCarte despre campionul roman: "Lucian Bute - perfectionistul"

Carte despre campionul roman: „Lucian Bute – perfectionistul”

Lucian Bute este neinvins la profesionisti in 29 de lupte

Desconsiderat in Romania, dar tratat cu respect peste Ocean. Scriitorul Richard Cloutier va publica, in curand, la Quebec, volumul biografic „Lucian Bute – perfectionistul”.

Lucian Bute este neinvins la profesionisti in 29 de lupte

Iubitorii sportului cu manusi pot reface parcursul lui Lucian Bute in boxului profesionist rasfoind paginile biografiei pe care Richard Cloutier se pregateste sa o lanseze in aceste zile la Quebec. Membru marcant al Asociatiei Scriitorilor de Box din SUA si al International Boxing Hall of Fame, Cloutier i-a asternut pe hartie si viata fostului mare campion canadian Eric Lucas.

„Lucian este adulat in Quebec si nu numai, vorbim despre un exemplu de disciplina dat tinerilor. Biografia este completa si bine documentata si pe aceasta cale tin sa le multumesc tuturor colaboratorilor mei, dar in special lui Tom Casino, de la «Showtime». Fanii romanului vor putea afla cateva mici secrete din viata lui Bute, printre care si meciurile pe care Lucian le-a sustinut la Atlantin City sau Boston, mai putin cunoscute publicului”.

Pe urmele lui Muhammad Ali

Richard Cloutier

Literatura dedicata boxului cuprinde numeroase titluri. Una dintre cele mai citite carti este „Muhammad Ali: The Life of a Boxing Hero”, scrisa de Rob Shone si Nik Spender. Si Lennox Lewis („Lenox”) sau Manny Pacquiao („Pacman: My Story of Hope, Resilience and Never-Say-Never Determination”) au biografia aparuta pe piata. Numeroase controverse peste Ocean a starnit si cartea „The Life and Crimes of Don King: The Shame of Boxing in America”, autor Jack Newfield.

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger