AcasăSPORTCarol Eduard Novak, o noua medalie la Jocurile Paralimpice

Carol Eduard Novak, o noua medalie la Jocurile Paralimpice

(foto: realitatea.net)

Carol Eduard Novak a castigat o noua medalie in cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra, reusind sa se claseze pe locul al doilea la proba de ciclism pe sosea.

(foto: realitatea.net)

Dupa ce sambata a cucerit titlul olimpic in cadrul probei de ciclism urmarire de la Jocurile Paralimpice de la Londra, Olimpiada sportivilor cu dezabilitati motorii, vizuale sau de alta natura, Carol Eduard Novak a adus o noua medalia delegatiei Romaniei reusind sa se claseze pe locul doi la proba de contratimp pe sosea.

Romanul a cucerit medalia de argint dupa ce a terminat proba cu timpul de 33:06.93, fiind cu sapte secunde in urma cehului Jiri Jekez, care s-a impus cu timpul de 32:59.92, informeaza realitatea.net.

Sambata Carol Eduard Novak a stabilit un nou record mondial in cadrul probei de ciclism urarire, terminand primul in calificari cu timpul de 4:40.315. Ulterior, in finala, acesta a reusit sa cucereasca medalia de aur, invingandu-l Jiri Jezek, pe colegul sau de la Tusnad Cycling Team.

In urma cu patru ani, la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Carol Eduard Novak, in varsta de 36 de ani, a cucerit medalia de argint la proba de contratimp. Acesta este si dublu campion mondial, impunandu-se in probele pe sosea si contratimp.

Romanul a practicat initial patinajul viteza insa viata competitionala a fost intrerupta in urma unui accident rutier, din cauza caruia si-a pierdut laba piciorului drept.

Eduard Carol Novak nu s-a dat insa batut si s-a reorientat spre ciclism. Cu ajutorul unei proteze speciale romanul a avut clasari superioare in Turul Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger