AcasăSPORTCarlo Ancelotti, față în față cu o condamnare la 5 ani de...

Carlo Ancelotti, față în față cu o condamnare la 5 ani de pușcărie

Carlo Ancelotti este subiectul momentului în Spania, după ce Procuratura Provincială din Madrid a solicitat pedeapsa cu închisoarea pentru el.

După cum a raportat Procuratura Publică ieri, 6 martie, Ancelotti este acuzat că a înșelat în două rânduri statul Spaniol.

Procurorii au cerut 4 ani și 9 luni de închisoare pentru antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, pentru presupusele fraude, însumând peste 1 milion de euro, din anii fiscali 2014 (386.361 de euro) și 2015 (675.718 euro).

În ciuda faptului că a pretins că este rezident în Spania în scopuri fiscale, el a înregistrat în declarațiile sale de impozit pe venit doar remunerația personală primită de la Real Madrid și a omis veniturile corespunzătoare exploatării drepturilor sale de imagine pe care le-a atribuit anumitor entități.

În scrisoarea făcută publică de către Procuratura din Madrid, se subliniază că „pentru a evita impozitarea veniturilor din aceste drepturi de imagine”, atât cele primite de la Real Madrid, cât și cele de la alte brand-uri, antrenorul a recurs la o rețea „complexă” și „confuză” de companii și împuterniciri pentru a intra în posesia banilor.

Nu este prima dată când nume mari din lumea fotbalului sunt implicate în cazuri de posibilă fraudă fiscală. Cu toate acestea, în ciuda faptului că în majoritatea cazurilor se cere o sentință de închisoare, în cazul în care sunt găsiți vinovați, de obicei se rezolvă doar cu o amendă.

author avatar
Mihai Koblenko
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger