AcasăSPORTCarl Froch se retrage din box

Carl Froch se retrage din box

Carl Froch lasa vacanta centura IBF la supermijlocie, sansa pentru Lucian Bute de a reveni in aceasta versiune

Boxerul britanic Carl Froch, care l-a lasat pe Lucian Bute fara centura IBF, si-a anuntat retragerea din activitate la varsta de 38 de ani.

Carl Froch lasa vacanta centura IBF la supermijlocie, sansa pentru Lucian Bute de a reveni in aceasta versiune

Froch este cvadruplu campion mondial la categoria supermijlocie, de doua ori la versiunea WBC si cate o data la versiunile IBF si WBA. In 13 ani de cariera profesionista, el a castigat 33 din cele 35 de meciuri disputate, impunandu-se de 24 de ori prin KO. Danezul Mikkel Kessler (in 2010) si americanul Andre Ward (2011) sunt singurii care l-au invins pe Froch. „Nu mi-a ramas nimic de demonstrat si mostenirea mea vorbeste de la sine. Sunt extraordinar de mandru de ceea ce am realizat in box, dar acum este momentul sa pun manusile in cui. Nu a fost o decizie usoara, dar nici atat de dificila cum ar crede lumea. Saptamana trecuta am facut 38 de ani. Articulatiile si oasele mele sunt dureroase. Daca ar exista dorinta, as putea lupta din nou, dar nu mai exista motivatie”, a declarat Froch.
Ultimul meci pe care l-a disputat Froch a fost in mai 2014, cand l-a invins pe compatriotul sau George Grove, pe Stadionul Wembley, in fata a 80.000 de spectatori. Lucian Bute a pierdut centura IBF la categoria supermijlocie in mai 2012, la Nottingham, fiind invins de Carl Froch prin KO in repriza a cincea.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger