AcasăSPORTCarl Froch: „Il fac KO pe Bute in cel mult patru reprize”

Carl Froch: „Il fac KO pe Bute in cel mult patru reprize”

Froch si-a propus sa termine rapid meciul cu Bute

Intr-un interviu acordat “On the ropes boxing radio”, Carl Froch, adversarul lui Lucian Bute din 26 mai, de la Nottingham, spune ca meciul disputat impotriva campionului roman va fi unul extrem de scurt.

Froch si-a propus sa termine rapid meciul cu Bute

Carl Froch l-a laudat pe Lucian Bute, pe care il considera un adevarat gentleman, dar spune ca actualul campion IBF de la categoria supermijlocie nu reprezinta, inca, un nume de luat in seama in industria boxului. “Cu tot respectul, ii multumesc lui Bute pentru ca a acceptat sa vina sa ne batem la Nottingham, dar el inca nu a intalnit adversari la fel de valorosi ca mine si cred ca va avea mari probleme” a declarat Froch. Pugilistul britanic se lauda cu seria de adversari intalniti in ultimii ani: “Eu m-am batut cu Ward, Kessler, Dirrell, Taylor, Pascal si altii. Bute poate fi un nume mare al boxului, dar pentru a demonstra asta trebuie sa dea si el piept cu luptatori de un asemenea calibru”. Intrebat in legatura cu rezultatul final al meciului de la Nottingham, Froch a afirmat, din nou, ca nu concepe sa piarda in fata propriilor fani si ca disputa dintre el si Bute se va incheia rapid. “Lucian va vedea, pe 26 mai, ce inseamna presiunea adevarata. Forta si intensitatea loviturilor mele ii vor crea mari probleme si cred ca pot sa-l fac knock-out in maxim 12 minute (n.r. – patru reprize). Are o singura sansa sa duca meciul pana la final si anume sa fuga de mine prin ring” a precizat boxerul englez. In legatura cu problemele medicale avute de Bute in ultima perioada, Froch s-a rezumat sa spuna ca “sunt sigur ca este totul in regula si va da tot ce poate la Nottingham”.

Nu mai vrea cu Ward

Froch (stanga) a pierdut clar finala SuperSix cu Ward

Invins clar de Andre Ward in finala turneului SuperSix, Froch a anuntat ca, dupa ce scapa de meciul sau, eventual, de dubla cu Bute, nu ia in calcul posibilitatea de a-i solicita revansa americanului. “Din cate stiu eu, Andre va urca la categoria semi-grea, iar oricum el are un stil de a boxa extrem de plictisitor. Intr-adevar, are un stil eficient, dar care poate sa adoarma chiar si un ochi de sticla, astfel incat nu ma intereseaza sa lupt iar cu el” a declarat Froch. Totusi, britanicul nu ar refuza un re-match cu danezul Mikkel Kessler in fata caruia a pierdut, la decizie, pe 24 aprilie 2010, in Danemarca.

Bute se antreneaza la secret

Bute se antreneaza intens alaturi de Stephan Larouche

Ajuns de aproape o saptamana in Anglia, Lucian Bute nu a dezvaluit sala in care se antreneaza pentru a nu avea probleme cu sustinatorii lui Froch. Disperat sa-l urmareasca pe campionul roman la lucru, Eddie Hearn, promotorul pugilistului englez, a anuntat ca este dispus sa ofere doua invitatii la gala de la Nottingham oricui ii ofera detalii despre locul in care se antreneaza Bute.

Jo Jo Dan, refuzat de englezi

Jo Jo Dan are doua infrangeri la profesionisti, ambele cu turcul Aydin

Clubul canadian Interbox, de care apartine Lucian Bute, a incercat sa profite de negocierile pentru meciul de la Nottingham si sa-l impuna, in gala, si pe pugilistul roman Jo Jo Dan. Conform planului canadienilor, acesta ar fi trebuit sa se lupte, in limitele categoriei welter, cu neinvinsul pugilist britanic Kell Brook, detinatorul centurilor International IBF si Intercontinental WBA. Totusi, Brook a refuzat meciul cu Jo Jo Dan, pe motiv ca a luptat 12 reprize cu Matthew Hatton pe 17 martie, la Sheffield, si n-are timp sa se pregateasca. Desi nu a mai boxat din noiembrie anul trecut, cand a fost invins de Selcuk Aydin, la Trabzon, Jo Jo Dan continua sa ocupe locul 7 mondial la categoria welter, conform secondsout.com.

author avatar
Cristi Ionita
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger