AcasăSPORTCare este DIETA ce l-a ajutat pe David Popovici să devină campion...

Care este DIETA ce l-a ajutat pe David Popovici să devină campion mondial la 200m liber

David-PopoviciDavid Popovici a luat bacalaureatul. Media obținută de înotător: „Sunt foarte mulţumit de rezultat şi mai ales uşurat”

David Popovici (17 ani) este noua senzaţie a înotului mondial, nu doar românesc. La Campionatul Mondial de Natație din Ungaria, a luat aurul la 200m liber.

După Jocurile Olimpice, în septembrie 2021, Popovici a decis să părăsească CSA Steaua pentru a reprezenta rivala CS Dinamo.

Se trezeşte la 4.30 noaptea

Campionul român are primul antrenament de la ora 06:30, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament.

Meniul sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate precum migdale şi curmale.

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, afirma David Popovici.

Salariu: 7.000 de euro pe lună

Înotătorul este plătit de CS Dinamo, care aparține de Ministerul de Interne. El încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, fiind plătit din bani publici.

David Popovici (17 ani), care luni a cucerit aurul la 200 m liber, a fost mai rapid în calificările de la 100 de metri liber decât americanul Caeleb Dressel, 47.95 ,şi decât sârbul Andrej Barna, 48.15.

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui.

author avatar
Andrei Ștefan
780 afisari

3 COMENTARII

  1. Dinamo, toata stima pentru investitia in David ! Dupa aceste campionate, la care tinarul delfin va mai cistiga medalii, trebuie sa-i maresti salariul la o cifra cu 4 de 0. Poti lua banii de la fotbal unde ai 2 echipe care batjocoresc legenda lui Baratki, Varga, Pircalab, Ozon, Lucescu, Nunweiller, Dinu, Dumitrache, Dudu, Satmareanu 2, Agustin, Talnar, Balaci, Camataru, Klein, Andone, Rednic, Raducioiu, Sabau, Lupu, Lupescu, Lobont, Mateut, Moldovan, Stelea, Moraru, Multescu, Munteanu, Mutu, Niculaie, Niculescu, Danciulescu, Prunea, etc.

  2. Felicitări , David! Ești un tânăr care muncești extrem de mult pentru performanțe. Succes!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger