AcasăSPORTCap de serie la Euro, Romania poate da peste o grupa infernala

Cap de serie la Euro, Romania poate da peste o grupa infernala

Nationala feminina de handbal a Romaniei este cap de serie la tragerea la sorti, de vineri, pentru grupele turneului final al Campionatului European ce se va disputa in Serbia, in perioada 4-16 decembrie.

Desi in mod normal acest aspect ar putea parea un mare avantaj, exista posibilitatea ca, in urma tragerii la sorti, Romania sa fie repartizata intr-o grupa de foc cu Franta (formatie care ne-a batut clar la ultimele intalniri directe), Rusia (de cinci ori campioana mondiala in ultimii 11 ani) si Spania (bronz la Mondialul de anul trecut, din Brazilia).

Castigatoare de grupa in preliminarii, Romania a fost repartizata in prima urna valorica, alaturi de Norvegia, Suedia si Croatia. Franta, Muntenegru, Germania si Ucraina alcatuiesc urna a doua valorica, Serbia, Danemarca, Rusia si Ungaria fac parte din a treia urna valorica, iar outsidere sunt considerate Spania, oarecum surprinzator, Cehia, Macedonia si Islanda.

Aproape indiferent de nume, Romania va fi in grupa cu cel putin doua adversare puternice, din ultima urna valorica doar Spania fiind de evitat. Tot vineri va fi anuntata si lista de antrenori disponibili pentru a prelua nationala Romaniei, dupa despartirea de Radu Voina. Dintre tehnicienii anuntati de Federatia Romana de Handbal se va stabili, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, numele noului selectioner.

author avatar
Cristi Ionita
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger