AcasăSPORTCanotajul romanesc s-a dus pe Apa Sambetei!

Canotajul romanesc s-a dus pe Apa Sambetei!

Echipajul feminin de 8+1 al Romaniei a incheiat doar pe locul al patrulea finala olimpica, disputata ieri, fetele noastre ratand, pentru prima data dupa 36 de ani, posibilitatea de a-si trece in cont o medalie olimpica la aceasta proba.

Canotoarele noastre au ratat posibilitatea de a-si trece in palmares o noua medalie

Alcatuit din Cristina Grigoras, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu si Teodora Gidoiu, echipajul romanesc de 8+1 a demonstrat, pe Dorney Lake, ca epoca de aur a canotajului romanesc a apus. Fetele noastre au incheiat finala la peste sapte secunde in urma americancelor, noile regine ale probei, dar si la mai bine de patru secunde de o eventuala clasare pe podium.

A fost cea de-a doua ratare uriasa a canotoarelor din Romania, echipajul de dublu rame, alcatuit din Georgeta Damian si Viorica Susanu, incheind finala de miercuri abia pe locul al cincilea, desi sportivele noastre erau campioanele olimpice en-titre. Ratarea de la 8+1 nu a fost singura inregistrata ieri de delegatia Romaniei. Echipajul de canotaj 4 rame masculin a fost eliminat in faza semifinalelor, inotatoarea Camelia Potec a ratat calificarea in finala probei de 800 de metri liber, iar judoka Daniel Brata a parasit competitia de la categoria 100 de kilograme inca din primul tur, fiind invins de gruzinul Levan Zhorzholiani.

author avatar
Cristi Ionita
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger