AcasăSPORTCannavaro revine în Serie A

Cannavaro revine în Serie A

Fabio Cannavaro va debuta pe banca unei echipe din Serie A.
Este considerat unul dintre cei mai buni fundași din toate timpurile și o legendă a fotbalului italian, iar acum este așteptat să facă performanță pentru Italia și de pe bancă.

Ca jucător, Cannavaro a câștigat trofee europene cu Parma, de două ori La Liga cu Real Madrid și, în tricoul Italiei Cupa Mondială din 2006, an în care a fost desemnat și câștigător al Balonului de Aur.

Cariera de antrenor și-a început-o în Emiratele Arabe Unite și China, unde, datorită rezultatelor sale, a fost numit Antrenorul Anului 2017 de către Asociația Chineză de Fotbal.

Acum, Fabio Cannavaro revine în Serie A, de data aceasta în postura de antrenor. Misiunea sa nu este, însă, deloc ușoară. Italianul a semnat cu Udinese până la finalul sezonului, în contextul în care echipa se luptă să scape de retrogradare, dar mege din ce în ce mai prost.

Înfrângerea în fața rivalilor de la Verona, a treia în ultimele patru meciuri, l-a determinat pe președintele Franco Soldati să facă schimbări radicale în staff-ul tehnic al lui Udinese.

Cannavaro este al 3-lea antrenor anul acesta, după Andrea Sottil și Gabriele Cioffi. Acesta din urmă părăsește clubul după 24 de partide din care a reușit să câștige numai 4.

Cannavaro va prelua echipa de pe locul 17, adică exact o poziție deasupra locurilor direct retrogradabile.

Mai sunt doar 5 meciuri în care Udinese se poate salva de la retrogradare. Prea puține, totuși, pentru a se putea simți într-adevăr prezența unui nou antrenor.

Cannavaro, în vârstă de 50 de ani, a semnat un contract cu Udinese care se încheie la sfârșitul sezonului și va fi asistat de Francesco Troise și fratele său mai mic Paolo, doi profesioniști cu care antrenorul a lucrat în trecut la Guangzhou.

author avatar
Mihail Ioan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger