AcasăSPORTCând se redeschid stadioanele pentru suporteri? ”Opiniile cvasi-generale sunt...”

Când se redeschid stadioanele pentru suporteri? ”Opiniile cvasi-generale sunt…”

Deocamdată, tribunele rămân goale (sursa foto: Facebook/Ionuț Stroe)

De luni întregi, fanii echipelor de fotbal, dar nu numai așteaptă să poată merge din nou pe stadioane, pentru a-și susține favoriții din tribune.

Acest lucru nu a mai fost permis încă din martie, când s-au luat mai multe măsuri restrictive, în încercarea de a limita răspândirea noului coronavirus. Lunile au trecut, însă, iar suporterii continuă să aștepte ca autoritățile să dea undă verde redeschiderii stadioanelor.

Iar, din câte a lăsat să se înțeleagă premierul, recent, dintr-o deplasare în țară, șansele ca acest lucru să se întâmple prea curând nu sunt prea mari. “Cel mai mare risc legat de deschiderea stadionului pentru suporteri este acela că primii care vin sunt cei din galerii. (…) Deocamdată măsura este în analiză, nu putem face astăzi un anunţ”, a susținut Ludovic Orban, sâmbătă, conform realitateasportiva.net.

Aflat în Botoșani, premierul liberal a invocat riscul crescut de transmitere a virusului în rândul galeriilor. ”Opiniile cvasi-generale sunt să fim prudenți şi încă să nu permitem accesul, pentru că acolo chiar există riscul de focar. Dacă vin galeriile şi stau împreună la meci, dacă este o singură persoană infectată, poate să infecte zeci de persoane. Ei stau împreună, cântă, iar dacă o persoană este infectată, riscul de transmitere este foarte mare“, a explicat Orban.

Ce spune ministrul Stroe

Zilele trecute, referindu-se la același subiect, cel al revenirii spectatorilor la meciurile favoriților lor, ministrul Tineretului și Sportului a adus în discuție nu doar nevoia condițiilor de siguranță, ci și un orizont de timp. ”Numărul de infectări ne va da măsura în care vom putea relua sportul cu spectatori, în evaluarea pe care o vom face la 1 octombrie.

Varianta pe care lucrăm în acest moment este, în primul rând, de a asigura accesul pe baza unei proporționalități față de numărul de locuri, față de capacitatea stadionului, astfel încât să putem menține distanțarea între scaune, și cred că un 10%, ca număr de bilete vândute din capacitatea stadionului, ar fi un procent care ar putea să asigure această distanțare.
Principiul care va defini accesul pe stadion este acela de a nu se crea sub nicio formă aglomerație. Nici în incintă, nici în afara stadionului”, din câte preciza Ionuț Stroe într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, în urmă cu trei zile.

205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger