AcasăSPORTCând se încheie greva profesorilor? „Ne vom întoarce la catedră dacă...”

Când se încheie greva profesorilor? „Ne vom întoarce la catedră dacă…”

greva

Greva generală din Educație continuă şi de marţi, 6 iunie. Salariații din învățământ aflați în grevă sunt nemulțumiți și de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învățământ în maximum 3 ani, solicitând scurtarea acestei perioade.

Majorările salariale prevăzute de OUG 53 / 2023 au fost respinse de federațiile sindicale, după consultarea membrilor de sindicat aflați în grevă, aceștia considerând sumele prea mici.

Vor face dascălii un compromis?

Marius Nistor, președintele Federației ”Spiru Haret”, a ținut să precizeze că deși în aceste momente, 75% dintre cadrele didactice din România sunt în grevă, dascălii se vor întoarce, într-un fel sau altul, la catedră, însă a subliniat că problema subfinanţării Educaţiei va rămâne.

Categoric că există nişte limite, există limite şi pentru noi, există limite şi pentru societatea civilă, dar toţi, în momentul de faţă, sunt de acord că există nişte probleme şi trebuiesc rezolvate.

Educaţia trebuie să evolueze şi nu se poate face acest lucru, decât dacă e finanţată corespunzător. Cum să cred într-un pachet legislativ care merge pe ideea alocării a 16 la sută din bugetul general consolidat sau aş putea crede, dar am un semn de întrebare asupra a ceea ce ar putea vota peste 7 luni parlamentarii României, dacă vor proroga articolul în cauză sau dacă vor aloca 15% din bugetul general consolidat.

Din surse, în momentul de faţă, ştim foarte clar că se merge pe prorogare. Şi atunci despre ce vorbim? Într-un fel sau altul ne vom întoarce la catedră, dar problema aceasta va rămâne.

Găsim doar justificări, nu se poate, deficitul, nu sunt bani. Nu e treaba noastră, e treaba unui Executiv, treaba unor politicieni care ar trebui să îşi facă datoria”, a conchis Marius Nistor.

author avatar
Andrei Ștefan
3.226 afisari

3 COMENTARII

  1. Da cum de cer demisia lui Budai?
    Ca bugetul se semneaza de prim ministru….este impartit de ministerul de finante…..si gestionat de ministra educatiei….Budai e si el in poza.

  2. Greva asta este atât de spontană, precum au fost și demonstrațiile de la oug 13 ,când la o strigare au tăbărât # r”eziști”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger