AcasăSPORTCand l-a "cumparat" Zotta pe Pavlovici. Acum sau in decembrie 2011?

Cand l-a „cumparat” Zotta pe Pavlovici. Acum sau in decembrie 2011?

Ceea ce Adrian Porumboiu anticipase inca din decembrie 2011 s-a rezolvat pe acest final de luna: trecerea fotbalistului sarb Milos Pavlovic in Grant, mutare ultrasuspecta pusa la cale chiar de Constantin Zotta.

Pavlovic (in galben) a luat "rosu" dupa 37 de minute in meciul cu Rapid

Transferul ridica la trei numarul mijlocasilor inchizatori din lotul giulestenilor (Razvan Lucescu ii mai are la dispozitie pe Dan Alexa si Nicolae Grigore), toti avand prestatii oarecum apropiate valoric. Si, atunci, de ce s-a grabit Rapidul sa cumpere „un fotbalist care paseaza cu jgheabul”, dupa cum bine l-a caracterizat Dinu Gheorghe?! Nu-i exclus ca raspunsul sa stea in afirmatiile facute anul trecut de catre finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, vezi celebrele acuze de racolare a jucatorilor vasluieni exprimate inainte si dupa confruntarea FC Vaslui – Rapid: „Zotta mi-a contactat trei jucatori, carora le-a promis ca-i aduce la Rapid, am martori, este un pungas!”. In meciul direct, disputat pe 20 decembrie 2011, Rapid s-a impus cu 3-2 la Vaslui, victorie facilitata si de eliminarea sarbului Milos Pavlovic, care inca din minutul 37 a facut un fault inutil, la mijlocul terenului, primind cartonas rosu.

Porumboiu: „Pavlovic nu avea de ce sa il calce pe Alexa la faza aia, nu ne pacaleste …”

Zotta si Porumboiu au fost "parteneri" doar sase luni la FC Vaslui

In seara zilei de 20 decembrie, la finalul partidei, patronul FC Vaslui a afirmat ca, in afara lui Sanmartean, Milanov si Milisajlevic – jucatori in cazul carora exista probe ca au fost contactati anterior de oficialul Rapidului – ar mai plana banuieli asupra altor doi. „Au mai fost doi jucatori, dar ei nu au recunoscut. Pavlovic nu avea de ce sa il calce pe Alexa la faza aia, nu ne pacaleste …”. Ulterior, Zotta a recunoscut o parte din acuzatiile formulate de Porumboiu: „Am vorbit cu mai multi jucatori de la Vaslui, pentru ca am fost acolo, am lucrat acolo. I-am felicitat, dar nimic altceva, dar in ultima saptamana n-am discutat decat cu antrenorul Viorel Hizo. I-am trimis un SMS lui Sanmartean, asta dupa ce m-a contactat un impresar referitor la o oferta din Rusia. Agentul ma sunase pe mine, dar i-am spus ca eu nu mai sunt acolo, ca am plecat la Rapid”.

Dinu Gheorghe: „”Poate ca trebuia adus la Rapid dupa acel cartonas rosu!”

Dinu Gheorghe a plecat de la Rapid dupa o serie de neintelegeri cu George Copos

Culmea coincidentei, unul dintre jucatorii suspectati la vremea respectiva de Adrian Porumboiu ajunge acum, dupa fix o luna, in cantonamentul giulestenilor. De altfel, si fostul presedinte rapidist, Dinu Gheorghe, vede o legatura intre eliminarea fotbalistului vasluian si transferul sau in Capitala: „Poate ca trebuia adus, dupa acel cartonas rosu!”. Gruparea vasluiana a solicitat zilele trecute Ligii Profesioniste retrogradarea FC Rapid si sanctionarea diciplinara a oficialului Constantin Zotta, acuzandu-l pe acesta din urma ca „a incercat sa influenteze rezultatul meciului FC Vaslui – FC Rapid”. Judecarea cazului este programata pentru data de 8 februarie. Altfel, asupra lui Constantin Zotta planeaza acuzatia de fals in inscrisuri sub semnatura privata, infractiune pe care ar fi comis-o atunci cand era director general la FC Vaslui. Politia cerceteaza toate documentele semnate de Constantin Zotta, fiind vizate inclusiv transferurile de jucatori.

author avatar
Mihai Koblenko
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger