AcasăSPORTCand e arbitrata corect, Steaua nu castiga!

Cand e arbitrata corect, Steaua nu castiga!

Reghecampf se gandeste cu teama ca Steaua incepe sa piarda sprijinul arbitrilor

Campioana Romaniei are cinci partide consecutive fara victorie, incluzand aici si ultimele doua jocuri pe plan european, cu FC Basel si Schalke 04.

Reghecampf se gandeste cu teama ca Steaua incepe sa piarda sprijinul arbitrilor
Ovidiu Hategan, ireprosabil doar in meciurile internationale

Ultimul succes al Stelei dateaza din 30 octombrie, 2-0 cu ACS Poli Timisoara, la Bucuresti, in Cupa; cu trei zile inainte, a fost victorie si-n campionat, 2-1 cu FC Brasov, in deplasare, trei puncte castigate pe mana ”centralului” Alexandru Tudor. De atunci, doar rezultate de egalitate, cinci la rand, asta si pentru ca arbitrii n-au mai fluierat intr-o singura directie, pro-Steaua. Duminica, impotriva Petrolului, Ovidiu Hategan a nedreptatit pe toata lumea in mod egal. Mai intai (minutul 28), l-a iertat de eliminare pe Alexandru Benga, desi ”petrolistul” trebuia sa vada direct cartonasul rosu pentru lovirea intentionata a adversarului (Adi Popa, in cazul de fata)! In repriza secunda, fix Benga a inchis tabela la 1-1! Apoi, acelasi Hategan a validat golul ”ros-albastrilor” inscris dupa trecerea timpului de joc (minutul 48, desi se aratasera doar doua minute de prelungire pentru prima repriza). Fara niciun alt sprijin decisiv din partea arbitrilor, trupa lui Laurentiu Reghecampf a fost dominata categoric in Ghencea de o formatie Petrolul ce parea flamanda de puncte.

„Neeliminarea lui Benga – un gest grosolan al ploiesteanului – a fost o prima mare greseala comisa de Hategan. Pe de alta parte, din punctul meu de vedere, in cele doua minute de prelungiri nu s-a intamplat nimic care sa necesite prelungirea prelungirilor. Deci, Hategan n-a avut motive sa nu fluiere finalul dupa expirarea celor doua minute. Iar Benga trebuia eliminat pentru acel fault”, a comentat Ion Craciunescu.

10 puncte cadou

Gratie deciziilor favorabile ale arbitrilor, Steaua a strans cu 10 puncte mai multe decat ar fi meritat sa aiba in 13 etape. Conform unei analize a ”Gazetei sporturilor”, erori pro-Steaua decisive s-au comis in partidele cu Ceahlaul (2-1), Gaz Metan (2-2), FC Vaslui (1-0) si FC Brasov (2-1). Fara aceste 10 puncte cadou, Steaua lui Reghecampf s-ar fi batut cu Concordia Chiajna undeva la mijlocul clasamentului.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger