AcasăSPORTCanada la rand

Canada la rand

Romania a invins Tonga, locul 11 in lume, la capatul unui meci foarte spectaculos

Cel de-al doilea test de verificare programat in aceasta luna ii aduce adversari „stejarilor” pe rugbistii canadieni. Meciul se va disputa pe stadionul „Arcul de Triumf”, din Capitala.

Romania a invins Tonga, locul 11 in lume, la capatul unui meci foarte spectaculos

Pentru o cat mai buna pregatire a rugbistilor romani in vederea Cupei Mondiale din 2015, forul condus de Alin Petrache a stabilit pentru aceasta toamna trei jocuri de verificare in compania unor adversari foarte puternici. Balul l-a deschis confruntarea Romania – Tonga, din weekend, terminata cu victoria „stejarilor”, scor 19-18 (6-6 la pauza). Marcator a 14 dintre punctele noastre (Mihai Macovei a reusit singurul eseu al romanilor), Florin Vlaicu a fost MVP-ul partidei, lovitura de pedeapsa pe care a transformat-o in chiar ultimul minut consfiintind succesul baietilor antrenati de Lynn Howells in fata celei de-a 11-a echipei a planetei! Transmis in direct pe TVR 2, urmatorul test al „stejarilor”, cel cu Canada (maine, ora 19.00, pe „Arcul de Triumf”), va fi arbitrat de englezul Greg Garner (33 de ani), nimeni altul decat oficialul care a condus, in 2012, celebrul duel dintre Saracens si Harlequins, pe „Wembley”, cu 83.761 de spectatori, record absolut in materie de asistenta la un meci de rugby! Spre deosebire de intalnirea cu Tonga, Stephen Hihetah si Valentin Ursache nu mai fac parte din lot si pentru jocul de maine, locul lor fiind luat de Florin Ionita si Stelian Burcea.

Gratie managementului presedintelui Alin Petrache, FR Rugby a reusit sa aduca la Bucuresti puternica selectionata din Fiji. Pe 23 noiembrie, tot pe stadionul traditional din Capitala, „stejarii” vor da piept cu Fiji, cu siguranta cel mai puternic adversar intalnit de romani in ultimii ani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger