AcasăSPORTCampionul Vettel, laudat inclusiv de Angela Merkel

Campionul Vettel, laudat inclusiv de Angela Merkel

Staff-ul Red Bull a sarbatorit alaturi de pilot castigarea titlului mondial

Locul 6 obtinut duminica seara, in Grand Prix-ul Braziliei, pozitie care i-a asigurat al treilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1, l-a transformat pe Sebastian Vettel intr-un adevarat erou national in Germania.

Angela Merkel este mandra de succesul lui Vettel

Isprava pustiului-minune din Heppenheim nu a ramas fara urmari, Sebastian Vettel fiind laudat de intreaga presa germana. „Bild”, cel mai cunoscut ziar din Germania, a titrat „Nebunia Vettel”, in timp ce „Süddeutsche Zeitung” sustine ca „Vettel este noul zeu al curselor”. In schimb, „Die Welt” i-a acordat un spatiu amplu si legendarului Michael Schumacher, cel care in Brazilia a participat la a 307-a si ultima cursa din cariera. Despre pilotul de la Mercedes, „Die Welt” a spus ca „Jos palaria, iti multumim pentru tot ce ai realizat”. Succesul lui Vettel, care a devenit cel mai tanar triplu campion mondial de Formula 1, a fost laudat inclusiv de premierul Angela Merkel, care a precizat ca „Vettel si-a asigurat locul in istorie”.

Staff-ul Red Bull a sarbatorit alaturi de pilot castigarea titlului mondial

Singurii care au atacat dur succesul neamtului au fost rivalii de la Ferrari. Spaniolul Fernando Alonso, care a pierdut titlul de campion mondial dupa ce la un moment dat avea 45 de puncte in fata lui Vettel, a anuntat ca: „titlul nu l-am pierdut in Brazilia, la ultima cursa, ci poate in Belgia, cand Grosjean (Romain, pilotul lui Lotus, echipa motorizata de Renault, ca si Red Bull, gruparea lui Vettel – n.r.) m-a scos voit din cursa, sau poate in Japonia, cand Vettel nu a fost penalizat dupa calificari”.

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger