AcasăSPORTCampioanele Americii, umflate de droguri!

Campioanele Americii, umflate de droguri!

Simone Biles: "Am ADHD si iau medicamente din aceasta cauza de cand sunt mica. Cred intr-un sport curat, am respectat intotdeauna regulile si voi continua sa fac acest lucru pentru ca sportul curat este esential si este important si pentru mine. Nu imi este rusine ca am ADHD si ca iau medicamente din acest motiv"

Hackerii Fancy Bear  declanseaza cel mai mare scandal in lumea sportului profesionist, sustinind ca surorile Serena si Venus Williams, dar si deja celebra gimnasta Simone Biles, au luat substante interzise!

Simone Biles: "Am ADHD si iau medicamente din aceasta cauza de cand sunt mica. Cred intr-un sport curat, am respectat intotdeauna regulile si voi continua sa fac acest lucru pentru ca sportul curat este esential si este important si pentru mine. Nu imi este rusine ca am ADHD si ca iau medicamente din acest motiv"

Hackerii au spart baza de date a Agentiei Mondiale Antidoping, WADA, lasand sa se inteleaga cum multi sportivi americani au concurat dopati la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro. WADA a confirmat ca baza de date a fost sparta de o grupare de hackeri rusi, care ar putea apartine de o retea de spionaj cibernetic.

Atletii rusi, pusi la colt

„Dupa ce am studiat bazele de date, am inteles ca zeci de sportivi au fost depistati pozitiv cu putin inaintea Jocurilor Olimpice si pe durata acestora. Medaliatii olimpici de la Rio au folosit regulat substante ilicite justificate de certificate medicale. Altfel spus, au primit autorizatie pentru a se dopa”, acuza hackerii. Dupa cum se stie, atletii rusi au fost exclusi de la Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2016 si 2020, fiind acuzati ca au profitat de un veritabil program national de dopaj.

Bagau cu polonicul

Serena Williams: "Am fost dezamagita sa aflu ca datele mele medicale, confidentiale, au fost compromise de hackeri si publicate fara permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite de programul antidoping din tenis si mi s-au acordat exceptii de uz terapeutic. Aplicarea pentru exceptii de uz terapeutic in cadrul programului antidoping din tenis presupune un proces strict, la care am aderat atunci cand au aparut probleme medicale”

Conform Gazzetta dello Sport, surorile Serena si Venus Williams, gimnasta Simone Biles si baschetbalista Elena Delle Donne, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la Jocurile Olimpice de la Rio. Folosirea substantelor interzise ar fi fost justificata de motive medicale, iar WADA le-ar fi protejat in acest sens. In ceea ce o priveste pe gimnasta Simone Biles, 4 medalii de aur la Rio, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat) descoperite la testele antidoping. Cat despre faimoasa Serena Williams, hackerii sustin ca a luat  oxicodona, hidromorfona, prednison si alte substante, in timp ce Delle Donne ar fi utilizat amfetamine si hidrocortizon.

Dopajul, viciu sau practica?

Fancy Bear, hackerii cunoscuti drept piratii serviciilor secrete ruse

Aceasta lovitura a gruparii Fancy Bear, se pare ca ar fi o razbunare dupa ce Agentia Mondiala Anti-Doping a dezvaluit ca Ministerul Sportului din Rusia a gestionat, prin laboratoare din Moscova, un minutios program care ajuta atletii sa concureze dopati. Nici Romania nu a  scapat de cel mai mare  scandal de dopaj.  In luna mai, tot lotul national de kaiac-canoe a fost depistat pozitiv cu  meldonium, neparticipand la recentele Jocuri Olimpice de la Rio. La inceputul anului, dupa un test anti-doping la Australian Open, Maria Sarapova a fost depistata pozitiv, tot cu meldonium. Nu mai putin cunoscut este si cazul celebrului ciclist american Lance Armstrong, care datorita dopajului  si-a pierdut dreptul de a participa in orice competitie sportiva profesionista.

Serena Williams: „Am fost dezamagita sa aflu ca datele mele medicale, confidentiale, au fost compromise de hackeri si publicate fara permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite de programul antidoping din tenis si mi s-au acordat exceptii de uz terapeutic. Aplicarea pentru exceptii de uz terapeutic in cadrul programului antidoping din tenis presupune un proces strict, la care am aderat atunci cand au aparut probleme medicale”

Simone Biles: „Am ADHD si iau medicamente din aceasta cauza de cand sunt mica. Cred intr-un sport curat, am respectat intotdeauna regulile si voi continua sa fac acest lucru pentru ca sportul curat este esential si este important si pentru mine. Nu imi este rusine ca am ADHD si ca iau medicamente din acest motiv”

author avatar
National
774 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nici o performanta a zilelor noastre fie ca este pe plan muzical,sportiv sau de alta natura,nu este obtinuta pe bune!Totul e manipulat,obtinut incorect cu stimulente,Ei stabilesc ce substante sunt interzise si folosesc substante ce nu sunt in lista!Au laboratoare ce se preocupa special pt acest lucru!Fosta RDGermana,avea un institut specializat si producea campioni mondiali pe banda rulanta.R.F.Germania a preluat si dezvoltat acel institut!Adio medalii de aur pt Romania!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger