AcasăSPORTCampioana si vicecampioana Romaniei vor avea o vara incinsa in preliminariile UCL:...

Campioana si vicecampioana Romaniei vor avea o vara incinsa in preliminariile UCL: Viata de caine!

UEFA Champions League 2012-2013 va fi prima editie din ultimii cinci ani in care campioana Romaniei nu va mai fi calificata, automat, in grupele competitiei. Vom avea, insa, doua reprezentante in fazele preliminare, si suficient de multe sanse sa fim redistribuiti in Europa League, play-off sau direct in faza grupelor.

CFR Cluj este favorita sa castige titlul in Liga 1

In noua stagiune Champions League, castigatoarea titlului in Liga 1 va fi calificata direct in turul III preliminar, in asa numitul „turneu al campioanelor”. Echipa care se va impune in Liga 1 – indiferent daca vorbim despre CFR Cluj, FC Vaslui sau Steaua – va figura automat in urna capilor de serie, alaturi de campioana Scotiei, Celtic Glasgow, dar si de campioana Belgiei, Anderlecht Bruxelles. Celor trei formatii li se vor adauga alte 17, care vin din turul II preliminar. Din cele 17, echipa noastra va evita FC Basel (Elvetia), Ironi Kiryat Shmona (Israel), Slovan Liberec (Cehia), Red Bull Salzburg (Austria), AEL Limassol (Cipru), campioana Bulgariei si Dinamo Zagreb (Croatia), formatii care vor beneficia si ele de statutul de cap de serie, conditia fiind depasirea turului II preliminar. Cele 10 invingatoare ale turului III preliminar vor ajunge in play-off UCL, acolo unde reprezentanta Romaniei are mari sanse sa fie din nou cap de serie. Daca detinatoarea titlului din Liga 1 este eliminata in turul III preliminar, ea va fi redistribuita de UEFA in play-off-ul Europa League. In cazul in care campioana Romaniei va fi eliminata in play-off-ul Champions League, ea va fi plasata direct in grupele Europa League.

Posibili adversari pentru campioana Romaniei in turul III preliminar:

BATE Borisov (Belarus)

Slask Wroclaw (Polonia)

Campioana Slovaciei

Molde (Norvegia)

Partizan Belfrad (Serbia)

Helsingborg (Suedia)

Zeljeznicar Sarajevo (Bosnia)

HJK Helsinki (Finlanda)

Shamrock Rovers (Irlanda)

Debrecen (Ungaria)

Campioana Moldovei

Ekranas (Lituania)

Ventspils (Letonia)

Campioana Georgiei

Neftchi Baku (Azerbaidjan)

Maribor (Slovenia)

Vardar Skopje (Macedonia)

KR Reykjavik (Islanda)

Shakhter Karagandy (Kazahstan)

Campioana Muntenegrului

Skenderbeu Korce (Albania)

Flora Tallinn (Estonia)

The New Saints (Tara Galilor)

Ulisses Erevan (Armenia)

Pentru vicecampioana Romaniei, calificarea in grupele UEFA Champions League va reprezenta o misiune extrem de dificila. Locul 2 din Liga 1 va fi prezenta in turul III preliminar UCL, in asa numitul turneul al „non-campioanelor”. Nu va fi cap de serie, situatie in care se vor regasi si vicecampioana Greciei, cea a Danemarcei, FC Bruges (Belgia) si FC Motherwell (Scotia). In aceasta situatie, pentru calificarea in play-off-ul Ligii Campionilor, locul 2 din Romania va infrunta una dintre cele cinci formatii favorite ale turului III preliminar: Sporting Braga (Portugalia), Spartak Moscova (Rusia), Dinamo Kiev (Ucraina), Feyenoord Rotterdam (Olanda) sau Fenerbahce Istanbul (Turcia). Daca vicecampioana Romaniei este eliminata, ea va fi trimisa in play-off-ul Europa League. Daca, insa, se va califica in play-off-ul UCL, urmeaza un alt cosmar: aici, capi de serie sunt Tottenham Hotspur (Anglia), Malaga (Spania) si Borussia Mönchengladbach (Germania), dar mai exista si Udinese (Italia) si Lille (Franta). Partea buna este ca vicecampioana Romaniei va ajunge in grupele Europa League daca este eliminata  in play-off-ul Champions League.

Posibili adversari pentru vicecampioana Romaniei in turul III preliminar:

Sporting Braga (Portugalia)

Spartak Moscova (Rusia)

Dinamo Kiev (Ucraina)

Feyenoord Rotterdam (Olanda)

Fenerbahce Istanbul (Turcia)

author avatar
Mihai Koblenko
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger