AcasăSPORTCampioana Oltchim Rm.Valcea cheltuie cu nemiluita in plina criza

Campioana Oltchim Rm.Valcea cheltuie cu nemiluita in plina criza

Oana Chirila si Iulia Managarova fac parte din noul proiect Oltchim

Chiar daca principalul sponsor, Combinatul Oltchim, are datorii de 2,55 miliarde lei, compania redirectioneaza 15 milioane de lei anual catre sectia de handbal feminin, asteptand ca Gazprom sa se decida: cumpara sau nu combinatul de la Rm.Valcea.

Oana Chirila si Iulia Managarova fac parte din noul proiect Oltchim

Criza economica care a lovit Europa este trecuta cu vederea de catre Combinatul Oltchim. Nimeni nu intelege cum reusesc valcenii sa gestioneze aceasta situatie, mai ales ca institutia publica este in colaps financiar. Conducerea s-a dat peste cap si a investit pentru viitorul sezon peste 3 milioane de euro, obiectivul declara fiind aducerea trofeului Ligii Campionilor la Rm.Valcea. Sursele „National” sustin ca tactica e simpla: in acest an se spera ca rusii de la Gazprom sa cumpere combinatul, iar viitorii patroni sa garanteze nu doar pastrarea echipei, ci si transformarea ei in cel mai puternic team din Europa. Gazprom este implicat asiduu in sport, fiind proprietar sau sponsor principal la gruparile de fotbal Zenit Sankt Petersburg, Schalke 04, Steaua Rosie Belgrad, dar si la echipa de ciclism Team Katusha.

Valcea are cele mai mari salarii din sportul romanesc

Achizitiile facute in acest sezon au insemnat un mare efort financiar pentru Oltchim. Salariile vedetelor transferate in ultimele luni sunt fabuloase: Katarina Bulatovici (204.000 euro), Alexandrina Barbosa (144.000 euro), Allison Pineau (120.000 euro), Amandine Leynau (96.000 euro) si Silvia Navarro (72.000), iar tehnicianul danez  Jakob Vestergaard va fi remunerat cu 250.000 euro. La acestea se adauga Cristina Neagu (250.000 euro), Ionela Stanca (150.000 euro), Yeliz Ozel (120.000 euro), Anastasia Pidpalova (80.000 euro) sau Oana Manea (120.000 euro).

Daca nu apar rusii, vine potopul!

Scenariul cel mai crunt, atat pentru conducerea combinatului, cat si pentru echipa de handbal, este ca rusii sa se razgandeasca asupra tranzactiei, la fel cum au facut-o si in trecut. Asta ar produce un adevarat uragan la club, deoarece finantarea ar putea fi blocata din cauza datoriilor la stat, iar atunci se va ajunge in situatia de a fi imposibilitate de plata a salariilor exorbitante si echipa s-ar putea desfiinta.

author avatar
Sebastian Stan
694 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger