AcasăSPORTCampioana, eliminata din SuperLiga dupa un scandal monstru

Campioana, eliminata din SuperLiga dupa un scandal monstru

sursa foto: banatsport.ro

RCM Timisoara, campioana nationala en-titre la rugby, a fost eliminata in semifinale, dupa ce a pierdut, cu 0-9, partida cu RC Farul Constanta.

sursa foto: banatsport.ro

Confruntarea din Banat a fost prefatata de un scandal monstru, sase dintre cei mai buni jucatori ai timisorenilor, in frunte cu internationalii Catalin Fercu si Valentin Calafeteanu, neputand evolua pentru gazde.

Motivul este unul incredibil. Celor sase jucatori le lipseau foile cu vizele medicale din carnetele de joc. Foarte probabil acestea au fost rupte in prealabil, iar reprezentantii clubului timisorean au demarat o ancheta pentru a afla ce s-a intamplat.

Meciul a fost amanat cu 30 de minute, gazdele fiind obligate sa apeleze la mai multi jucatori care se aflau in tribune pentru a completa lotul trecut pe foaia de joc.

In ciuda determinarii afisate, RCM Timisoara a cedat, cu 0-9, si rateaza ocazia de a castiga, pentru al treilea an la rand, titlul de campioana nationala. Farul Constanta va da piept, in marea finala, cu Stiinta Baia Mare, formatie care a trecut fara probleme de Dinamo Bucuresti, scor 40-9.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei, a solicitat inclusiv interventia politiei si a Serviciului Roman de Informatii pentru a afla ce s-a intamplat in acest caz.

Deocamdata se marseaza pe doua variante. Prima ar fi ca RCM Timisoara a fost sabotata de reprezentanti ai Federatiei Romane de Rugby, ca raspuns al acestora la ideea banatenilor de a nu permite jucatorilor sa evolueze alaturi de Lupii Bucuresti in preliminariile Challenge Cup.

Pe de alta parte, exista zvonuri conform carora cei sase jucatori ar urma sa fie transferati la Stiinta Baia Mare si s-a incercat astfel ca gruparea din Ronat sa nu puna piedica baimarenilor in drumul spre titlu.

Cert este ca acest incident, petrecut la cel mai inalt nivel, reprezinta o bila neagra uriasa pentru rugbiul romanesc aflat si asa intr-o perioada nu tocmai stralucitoare.

author avatar
Cristi Ionita
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger