AcasăSPORTCamera lui Asafa Powell, o adevarata farmacie

Camera lui Asafa Powell, o adevarata farmacie

Asafa Powell a fost ingenunchiat... de testul antidoping

Camera de hotel a sprinterului jamaican Asafa Powell, care a anuntat ca a fost depistat pozitiv la un test doping, a fost perchezitionata de politistii italieni.

Asafa Powell a fost ingenunchiat ...de testul antidoping

Politia italiana a anuntat ca a gasit mai multe pastile si medicamente neidentificate inca in camera de hotel a lui Asafa Powell, din regiunea Friuli-Venezia-Giulia, de la granita cu Slovenia. Asafa Powell se afla, impreuna cu lotul Jamaicai, la hotelul „Fra I Pini” din oraselul Lignano Sabbiadoro. Potrivit politiei italiene, momentan nu a fost efectuata nicio arestare. O unitate de politie de la siguranta alimentara a gasit 50 de cutii si flacoane care contin medicamente si pastile. Acestea au fost trimise catre expertizare la un laborator specializat. Asafa Powell, fost detinator al recordului mondial la 100 metri, a declarat ca nu este un „trisor”, dupa ce a fost depistat pozitiv, subliniind ca singura sa greseala este ca nu a fost mai atent. Jamaicanul de 30 de ani, campion olimpic cu stafeta de 4×100 m in 2008, a afirmat ca a fost depistat pozitiv cu un produs stimulant (oxilofrin). El a cerut o ancheta pentru a afla cum a ajuns oxilofrina in organismul sau.

Tot duminica, sprinterul american Tayson Gay a anuntat ca a fost depistat pozitiv cu o substanta interzisa si nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc in perioada 10-18 august.

Sabotaj sau dopaj in grup?

Asafa Powell face parte dintr-un grup de cinci sportivi jamaicani depistati pozitiv la selectiile nationale de la Kingston. Si Sherone Simpson, vicecampioana olimpica la 100 m in 2008, a anuntat ca a fost depistata pozitiv, citand acelasi produs ca si Powell si afirmand ca nu l-a luat in cunostinta de cauza. Allison Randall, care a participat la JO-2012 la proba de aruncare a discului, a afirmat ca face parte din acest grup, invocand si ea lipsa de vigilenta si o neintelegere. Cotidianul jamaican The Gleaner sustine ca sportivii ar fi putut ingera substanta interzisa consumand un supliment alimentar nou introdus in grupul de antrenament. Powell si Simpson se antreneaza la MVP Track Club in Jamaica, sub ordinele lui Stephen Francis.

Potrivit mesajelor scrise pe contul oficial de Twitter al lui Powell de catre agenta sa, Tara Playfair-Scott, individul care i-ar fi dat lui Powelle suplimente alimentare ar fi fost arestat in Italia, iar camera lui ar fi fost perchezitionata de autoritatile locale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger