AcasăSPORTCalificare de senzatie pentru trupa lui Abramovici: A inviat Chelsea!

Calificare de senzatie pentru trupa lui Abramovici: A inviat Chelsea!

Drogba, Terry si Lampard au marcat cate un gol in returul cu Napoli

Cu un antrenor nou pe banca, italianul Roberto Di Matteo, Chelsea a izbutit imposibilul: englezii si-au salvat in mare masura sezonul, dupa ce miercuri seara au obtinut calificarea in sferturile de finala ale UEFA Champions League.

Drogba, Terry si Lampard au marcat cate un gol in returul cu Napoli

Fost secund al lui Andre Villas Boas, italianul Di Matteo, un apropiat al veteranilor Terry, Lampard si Drogba, a stiut sa-si motiveze echipa, iar Chelsea a castigat cu 4-1, dupa prelungiri, returul cu Napoli, asta dupa ce „The Blues” pierdusera, pe “San Paolo”, cu 1-3.

Jucatorii lui Napoli au plans dupa ce au pierdut calificarea in sferturi

Chelsea a devenit, astfel, singura echipa din Anglia calificata in sferturile UCL – editia 2011-2012. Senzationala calificare a elevilor lui Di Matteo a fost aplaudata la scena deschisa si de patronul Roman Abramovici, cel care a fost prezent la meci alaturi de iubita Daria Jukova.

Ivanovic a marcat, in minutul 105, golul calificarii pentru Chelsea

Oligarhul a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Di Matteo, italianul parand a fi antrenorul ideal pentru Chelsea in aceaste vremuri de restriste. Desi are mai putin de patru ani ca antrenor la activ, Di Matteo a reusit sa promoveze cu West Brom in Premier League, in 2010, iar la Chelsea a obtinut trei victorii din trei meciuri, dupa ce i-a luat locul lui Villas Boas. Nu in ultimul rand, italianul este si un antrenor mult mai ieftin decat predecesorii sai. Calificarea lui Chelsea nu a fost pe placul tuturor, spaniolul Fernando Torres fiind extrem de nervos la sfarsitul jocului. Atacantul londonezilor este nemultumit ca nu mai prinde primul 11, “El Nino” fiind aruncat in lupta abia in minutul 63 al returului cu Napoli. Alaturi de Chelsea, in sferturile de finala ale UCL au patruns Real Madrid, formatie care a facut scor in returul cu TSKA Moscova, 4-1, dupa 1-1 in Rusia.

Astazi, la Nyon, are loc tragerea la sorti pentru sferturile de finala Champions League. Spania este singura tara cu doua echipe calificate (FC Barcelona si Real Madrid). Alte sase campionate au cate o echipa in sferturi: Germania (Bayern Munchen), Anglia (Chelsea), Cipru (APOEL Nicosia), Italia (AC Milan), Franta (Marseille) si Portugalia (Benfica). Meciurile din sferturi se vor disputa pe 27-28 martie (turul) si 3-4 aprilie (returul).

author avatar
Cristi Ionita
231 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger