Calare pe un cangur

Dupa papara primita de tricolori in meciul cu Polonia, antrenorul Victor Piturca si-a varat picioarele in ligheanul cu apa rece si a cugetat la cum sa alcatuiasca o echipa cu care sa-i poata invinge pe vestitii crescatori de canguri, veniti in Europa tocmai din imparatia Tropicului Capricornului cu gand sa se antreneze si ei pentru jocurile ce-i asteapta in preliminariile Turneului brazilian.

Grea situatie, dupa ce polonezii ne umilisera cu un scor care te indemna sa fugi de lume si sa te ascunzi in padure! Dar iata ca Piti a avut dreptate cand, cu doua zile inaintea intalnirii cu Australia, a declarat ca jocul echipei sale va fi cu totul altul, iar rezultatul le va zambi tricolorilor. Dupa ce mi-am zobit destele in tastele de la calculator ca sa pot descoperi postul de televiziune care transmitea intalnirea (ma intreb de ce naiba avem atatea Digi si Dolce-sporturi, daca niciunul nu a catadicsit sa ne ofere pe plasma meciul cu pricina?!), m-am asezat in fotoliu cu destula emotie, sperand totusi intr-un rezultat bun, nu numai din patriotism, ci si din motivul ca Mitica Dragomir sa n-aiba norocul sa-si faca rost de justificari pentru matrasirea lui Piturca de la echipa nationala, actiune pentru care se tot bate cu caramida-n piept de vreo cateva zile. E drept ca trimiterea la vatra a lui Piturca nu depinde numai de fostul CAP-ist din Balcesti, dar, cum la noi acum domneste degringolada, nu m-as mira ca Mircea Sandu, in timpul unei partide de tarot cu Corleone, sa cada prada vreunei influente. Meciul a fost placut. Ai nostri au jucat bine in prima repriza, au si inscris un gol prin Tanase, mingea „tinea” cu noi, insa, din pacate, cu cateva clipe inainte sa se termine prima repriza, Rat, surprins de un australian, l-a luat la tranta pe acesta in careu, punandu-l jos in doi timpi si trei miscari! Si, astfel, cei veniti din emisfera australa au egalat, transformand penaltiul. In partea a doua a intalnirii, adversarii nostri au avut un inceput mai bun, in minutul 54 Cornthwaite inscriind pentru 2-1. Insa, cu vreun sfert de ora inainte de a da arbitrul stingerea, baietii lui Piturca s-au mobilizat si au pornit asaltul la poarta adversa cu gand sa egaleze, ba chiar sa castige partida. Lucru care s-a si intamplat multumita golurilor inscrise din Bogdan Stancu si micutul Torje. Bucurie mare in tabara noastra, bucurie mare si in sufletul antrenorului, pe care l-am vazut iesind din stadion calare pe un cangur!

P.S. Aflam cu tristete ca, de saptamana trecuta, scumpa noastra patrie s-a intors la sclavagism! Reintoarcerea in timp a fost facuta cu ocazia scoaterii la licitatie a unui fotbalist (auzi, sa vinzi oameni in anul 2013!), legitimat la clubul falit, aflat in insolventa, Alba Iulia. Urat, foarte urat, daca am ajuns sa ne vindem in piata semenii!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger