AcasăSPORTCadou oficial pentru microbisti: LPF reinfiinteaza Cupa Ligii, din sezonul 2014-2015!

Cadou oficial pentru microbisti: LPF reinfiinteaza Cupa Ligii, din sezonul 2014-2015!

Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a anuntat, marti, ca microbistii din intreaga tara vor avea posibilitatea sa urmareasca, din sezonul 2014-2015, o noua competitie, respectiv Cupa Ligii.

Va fi al treilea sezon din istorie in care se disputa Cupa Ligii Romaniei, aceasta competitie mai avand loc in 1998, cand a fost castigata de FCM Bacau, si in 2000, cand s-a impus Gloria Bistrita.

Gino Iorgulescu a anuntat toate detaliile importante despre Cupa Ligii Romaniei, editia 2014-2015. Vor participa 16 formatii, cele 14 care raman in Liga I, la finalul sezonului 2013-2014, si doua dintre cele patru noi-promovate stabilite in urma disputarii unor meciuri de baraj.

Competitia va avea un caracter eliminatoriu, urmand sa se dispute optimi de finala, sferturi de finala, semifinale si finala. Meciurile se vor disputa intr-o singura mansa, cu exceptia semifinalelor, care se vor disputa in sistem tur-retur.

Foarte probabil, meciurile se vor disputa in perioadele in care campionatul este intrerupt pentru partidele disputate de echipa nationala.

Castigatoarea Cupei Ligii Romaniei va castiga un premiu de 250.000 de euro. Exista posibilitatea ca invingatoarea sa obtina si dreptul de a evolua in Europa League, dar acest aspect inca se discuta.

author avatar
Cristi Ionita
243 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger