AcasăSPORTC.E handbal: Germania - Romania 25-23

C.E handbal: Germania – Romania 25-23

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a fost invinsa, la Novi Sad, de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 23-25, in ultimul meci din grupa principala 2 a Campionatului European si a ratat si ultima sansa de a juca pentru locurile 5-6.
Partida cu Germania, ultima sansa a Romaniei de a termina in primele sase echipe din Europa, a inceput intr-o sala dezolant de goala, in care se aflau si cativa fani romani, indeajuns de curajosi sa lupte cu intemperiile, dar si cu dezamagirea ratarii cursei spre medalii, pentru a ajunge la Novi Sad. Germania a deschis „balul”, prin Steinbach, Romania a ratat doua atacuri consecutive, iar Hubinger a marit la 2-0 (min. 3). Antrenorul Tadici s-a enervat si a schimbat-o rapid pe portarul Tolnai, cu Ungureanu. Au urmat insa alte trei atacuri ratate de tricolore, primul gol fiind marcat de Romania abia in minutul 6 (I.Stanca). Bradeanu a ratat egalarea in minutul 10, cu aruncare peste poarta de la 7 metri, iar Hubinger a dus scorul la 4-2 in atacul urmator. La time-out-ul cerut obligatoriu din cauza jocului slab, antrenorul Tadici a spus: „Haideti sa dam pe spatiul portii! Nu se mai poate asa”. Nu a folosit, Germania s-a dus la 11-5 (min. 21) si 14-8 (min. 27), iar pana la pauza jocul tricolorelor nu a mai adus vreo satisfactie, 16-9. Repriza secunda a fost tot la discretia adversarei, chiar daca Romania a facut eforturi sa reduca din handicap. Germania a castigat pe merit (25-23) un meci decisiv pentru ambele echipe in lupta pentru locul trei, pozitie care va fi decisa dupa ultimul meci de joi, dintre Ungaria si Rusia.
In prima partida de joi, Spania – Muntenegru 23-27 (16-13). Ultimul meci al zilei, dintre Ungaria si Rusia va stabili configuratia locurilor 3-6, dar Romania incheie cu 3 puncte, posibil pe ultimul loc din grupa.
Semifinalele si meciul de clasament final pentru locurile 5-6 vor avea loc sambata, iar duminica se vor juca cele doua finale pentru medalii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
445 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger