AcasăSPORTButton, regele Belgiei

Button, regele Belgiei

Button inca mai spera la titlul de campion mondial de Formula 1

Dupa o vacanta de mai bine de o luna, Campionatul Mondial de Formula 1 s-a reluat, ieri, cu victoria obtinuta de britanicul Jenson Button, de la McLaren Mercedes in Grand Prix-ul Belgiei disputat pe circuitul de la Spa.

Button inca mai spera la titlul de campion mondial de Formula 1

Plecat din pole-position, Button a profitat de acrosajul general petrecut in primul viraj, si care a dus la abandonul lui Fernando Alonso (Ferrari) si Lewis Hamilton (McLaren Mercedes), si a controlat cursa cu autoritate, reusind sa-si treaca in cont al doilea succes al anului, dupa cel din runda inaugurala, din Australia.

Pilotul de la McLaren a fost urmat, la mare distanta, de Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, si de finlandezul Kimi Raikkonen. Desi s-a batut pentru podium pana in ultimele tururi, veteranul Michael Schumacher a incheiat cursa abia pe locul al saptelea, multiplul campion mondial demonstrand, inca o data, ca nu mai poate sa tina pasul cu mai tinerii sai adversari. In urma locului 2 obtinut in Belgia, Vettel a ajuns la 140 de puncte in clasamentul general al pilotilor si s-a apropiat la 24 de puncte de liderul Fernando Alonso, la momentul actual parand ca lupta pentru titlul mondial se da intre cei doi mari rivali.

Desi a incheiat cursa de la Spa abia pe locul al saselea, australianul Mark Webber ramane pe 3 la general, cu 131 de puncte. Duminica, 9 septembrie, Autodromo Nazionale Monza gazduieste Grand Prix-ul Italiei, a 13-a dintre cele 20 de etape ale Campionatului Mondial de Formula 1.

author avatar
Cristi Ionita
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger