AcasăSPORTBute vrea centura WBC la supermijlocie!

Bute vrea centura WBC la supermijlocie!

Lucian Bute este pregatit sa boxeze in SUA pentru titlul WBC la supermijlocie

Revenit la forma care l-a consacrat in boxul profesionist, Lucian Bute nu se fereste sa vorbeasca despre recucerirea titlului de campion mondial.

Lucian Bute este pregatit sa boxeze in SUA pentru titlul WBC la supermijlocie

Doar ca, de aceasta data, romanul tinteste centura WBC, cea mai respectata versiune din SUA. Intors in tara ieri, Bute (35 de ani) a vorbit pe „Otopeni” despre ambitiile sale: un meci cu invingatorul dintre George Groves si Badou Jack. Cei doi se vor bate la Las Vegas, pe 12 septembrie (in gala lui Floyd Mayweather, ultima din cariera americanului!), iar Lucian va fi acolo ca sa-l provoace pe noul campion WBC la supermijlocie. „Cu siguranta voi urca in ring pana la sfarsitul anului, poate in octombrie sau in noiembrie. Cred ca usile mi s-au deschis catre America. Pe 12 septembrie am sa merg la gala lui Maywather, de la Las Vegas, unde vor lupta Badou Jack cu George Groves pentru titlul mondial WBC la supermijlocie. Eu mi-as dori un meci cu castigatorul dintre cei doi. Acum sunt cel mai bine clasat la WBC, pe 6, ceea ce mi-ar permite sa intru direct intr-un meci de titlu”, a declarat Bute. Despre schimbarile din anturajul sau, numai de bine, afirma Lucian: „Faptul ca am schimbat echipa, ca totul in jurul meu este nou, m-a ajutat foarte mult mai ales psihologic;  am trecut peste acele momente grele”. Fostul campion IBF este constient ca, pentru a cuceri din nou centura cu diamante, va fi nevoit sa invinga adversari mai puternici decat italianul Andrea Di Luisa: „De la ultimul meci au trecut aproape 19 luni, dar pot spune ca aceasta pauza mi-a facut foarte bine. Nu trebuie, insa, sa ne imbatam cu apa de ploaie, Di Luisa nu a fost un adversar de top. E un campion european, dar nu-l pot compara cu campionul mondial en-titre. Vor fi adersari mult mai puternici in viitor”.
Pentru Lucian Bute, boxul profesionist se poate sfarsi peste trei ani, cand si-a propus sa puna capat carierei: „Acum sunt un luptator mai agresiv, care da drumul la brate mai mult si asta s-a vazut si in ring, cu Di Luisa. Toti fanii boxului au inteles ca Lucian Bute s-a intors, ca nu e un boxer terminat, asa cum s-a speculat. Cred ca lumea a vazut ca am potential, ca am talentul necesar pentru marea performanta. Daca lucrurile vor decurge asa ca acum, cred ca voi mai putea boxa trei ani”.

Ajutor de la Simona Halep

Victoria in fata italianului Andrea Di Luisa a fost facilitata si de succesul obtinut sambata trecuta de Simona Halep in fata Sarei Errani, la Toronto. Lucian Bute recunoaste ca s-a inspirat din forta de revenire a jucatoarei din Constanta: „Chiar sambata, inaintea meciului meu, Simona Halep a jucat la ora pranzului. Am urmarit meciul si a fost o motivatie extraordinara pentru mine. A jucat chiar cu o italianca, Errani. A fost un meci destul de greu, dar a invins-o. A fost o motivare extraordinara pentru mine, mi-am zis «diseara trebuie sa inving, doi romani sa invinga doi italieni». Ceea ce s-a si intamplat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger