AcasăSPORTBute va sta o saptamana la Londra si una la Nottingham!...

Bute va sta o saptamana la Londra si una la Nottingham!

Abdomenele nu lipsesc din programul lui Bute

Boxerul roman Lucian Bute, campionul mondial IBF de la categoria super-mijlocie, se pregateste intens pentru cel mai important meci al carierei, cel cu britanicul Carl Froch, programat pe 26 mai la Nottingham.

Abdomenele nu lipsesc din programul lui Bute

Pentru a se obisnui cu fusul orar, dar mai ales cu atmosfera din Anglia, Lucian Bute va ajunge pe 12 mai in Regat. Initial s-a vorbit ca romanul sa stea doua saptamani la Nottingham, orasul in care va avea loc meciul.

Lucian a aparut de curand cu un nou look

Ulterior, s-a hotarat ca Lucian sa ajunga pe 12 mai la Londra, si abia pe 20 mai la Nottingham. Pugilistul cauta sa reduca pe cat posibil numarul de zile petrecute la Nottingham inainte de meci, asta pentru a evita sa aiba parte de surprize neplacute din partea fanilor lui Froch.

Sunt numarate chiar si semafoarele prezente pe traseu

Saritul coardei nu ii creeaza probleme pugilistului

De altfel, Interbox a trimis deja o iscoada in Anglia, pe Pierre Bouchard, secundul lui Stephan Larouche. Acesta se ocupa in aceste zile de alegerea hotelurilor in care va sta romanul, impreuna cu staff-ul sau, de rezervarea salilor de antrenamente in care se va pregati Bute, dar si de stabilirea unui program strict. Bouchard a calculat inclusiv distanta dintre hoteluri si salile de antrenament in minute si kilometri, dar si numarul de semafoare prezente pe parcurs.

Larouche cauta sa-si irite elevul in fiecare minut

Larouche incearca sa-l mentina 100% concentrat pe Lucian

Pana la plecarea in Anglia, Lucian Bute a deschis portile cantonamentului sau de la “West Palm Beach Boxing Center”, iar fanii romanului au avut posibilitatea sa vada ca „Mister KO” ia foarte in serios meciul cu britanicul Carl Froch. Constient ca elevul sau va boxa intr-o atmosfera infernala la Nottingham, antrenorul Stephan Larouche cauta sa-l irite si mai mult pe roman. Obiectivul este ca pugilistul nostru sa fie cat mai agresiv la ora meciului, astfel ca tehnicianul de la Interbox se foloseste de numeroase trucuri, inclusiv schimbarea orei de antrenamente si trezitul in mijlocul noptii, pentru a-l ambitiona si mai mult pe sportiv.

Cate doua antrenamente zilnice de 150 de minute fiecare

Loviturile incasate de la Dhafir Smith il pregatesc pentru Froch

Staff-ul lui Lucian Bute realizeaza destul de bine faptul ca pe roman il asteapta un meci de uzura la Nottingham, astfel ca acesta are programate, zilnic, doua antrenamente de cate cel putin doua ore si jumatate fiecare. Si cum Froch este recunoscut pentru puterea sa de a incasa numeroase lovituri si pentru “ciocanele” sale puternice, Bute face zilnic cel putin 12 reprize de sparring cu trei boxeri americani de la categoria semi-grea. Dintre acestia, cel mai cunoscut este Dhafir Smith (30 de ani), boxer care a sustinut, deja, peste 50 de meciuri la profesionisti. Smith are victorii la Jeff Lacy (25 de victorii si trei infrangeri) si John Johnson (12 victorii si o infrangere), dar a pierdut cu Andre Ward si Adonis “Superman” Stevenson.

author avatar
Cristi Ionita
597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger