AcasăSPORTBute se bate in SUA pentru centura IBF

Bute se bate in SUA pentru centura IBF

Lucian Bute vrea cu orice pret sa redevina campion mondial la supermijlocie

Ce sansa pentru el: Lucian Bute isi poate lua inapoi centura de campion mondial la supermijlocie, versiunea IBF!

Lucian Bute vrea cu orice pret sa redevina campion mondial la supermijlocie

Romanul va lupta cu britanicul James de Gale pe 14 noiembrie, in SUA, meci cu titlul pe masa. Initial, Bute trebuia sa boxeze cu Badou Jack, insa cele doua parti nu s-au inteles asupra contractului, desi, culmea, ambii pugilisti au acelasi manager, pe renumitul Al Haymon.
Lucian Bute (35 de ani) a mai boxat de trei ori in Statele Unite ale Americii, dar asta se intampla in 2004, cand era la inceputul carierei profesioniste. Dupa o pauza de un an si jumatate, galateanul a revenit in ring, obtinand victoria prin KO in fata campionului european Andrea Di Luisa. Dupa acest meci, Bute a urcat in clasamentele mondiale ale categoriei supermijlocii – este pe 5 la WBC, pe 8 la WBA si pe 11 la IBF.
Presa britanica vorbeste despre doua burse egale pentru lupta din 14 noiembrie: Bute si De Gale ar urma sa primeasca fiecare cate 1,5 milioane de dolari. In varsta de 29 de ani, James De Gale a cucerit centura IBF de la Andre Dirrell (in mai 2012), care intrase in posesia ei dupa ce englezul Carl Froch s-a retras din activitate. Viitorul adversar al lui Lucian Bute are 21 de victorii in palmares, dintre care 14 obtinute inainte de limita, dar si o infrangere.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger