AcasăSPORTBute se bate cu Johnson dupa metoda Muhammad Ali

Bute se bate cu Johnson dupa metoda Muhammad Ali

Bute si Johnson, fata in fata inaintea unei gale de milioane

Romanul si-a stabilit strategia de lupta bazandu-se tocmai pe viteza sa de reactie. La randul lui, americanul de origine jamaicana promite ca „va f i razboi” in „Colisee Pepsi”.

Bute si Johnson, fata in fata inaintea unei gale de milioane

Prima conferinta de presa a celor doi pugilisti i-a prilejuit romanului ocazia sa-si dezvaluie tactica: „Viteza mea va face diferenta in aceasta gala. Sunt prieten cu Glen de multa vreme si vom ramane la fel si de duminica incolo. Dar, sambata nu va fi nicio amicitie intre noi atunci cand o sa urcam in ring. Este adevarat ca ne-am antrenat impreuna in 2009, dar de atunci si pana azi eu mi-am imbunatatit stilul, astfel ca Glen Johnson nu mai stie multe despre mine, cu siguranta ca va fi surprins”.

Muhammad Ali

Desi a modificat discursul cu 180 de grade, preferand modestia in locul arogantei, Lucian Bute il copiaza pe Muhammad Ali atunci cand vorbeste despre rapiditatea cu care se misca in ring. In 1974, inaintea celebrei gale „Rumble in the Jungle”, Ali l-a avertizat pe George Foreman, adversarul sau: „Sunt atat de rapid, incat inchid lumina in camera si ajung in pat inainte sa se faca intuneric!”.

Glen Johnson ameninta: „Va fi razboi!”

La randul lui, americanul de origine jamaicana (42 de ani) e convins ca-si va incheia cariera cu o centura de campion mondial: „Lucian are multe calitati, asta e sigur, dar are si multe slabiciuni. Nu ma gandesc la posibilitatea de a ma retrage din box, deoarece voi fi campion mondial incepand de sambata. Fie ca va fi prin KO, fie ca va fi prin decizie unanima, voi castiga aceasta lupta. Va fi razboi!”.

Gala cu casa inchisa

Toate biletele pentru gala de la Quebec au fost epuizate, organizatorii asteptandu-se la o audienta de peste 15.000 de spectatori in „Colisee Pepsi”, sala sporturilor din localitate. Ultimele tichete scoase la vanzare, 1.000, s-au dat, ieri dimineata, in mai putin de o ora.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger