AcasăSPORTBute, provocat de campionul WBO al Africii

Bute, provocat de campionul WBO al Africii

Bute se pregateste sa accepte provocarea campionului nigerian

Fost challenger al titlului mondial WBO la categoria supermijlocie, Isaac Ekpo anunta ca, in 2016, isi doreste o confruntare cu romanul Lucian Bute.

Bute se pregateste sa accepte provocarea campionului nigerian

Boxerul nigerian ocupa locul 11 in clasamentul WBA si locul 7 in ierarhia WBO. Dupa meciul pentru titlul WBO la supermijlocie, pierdut in 2013 in fata germanului Robert Stieglitz, Isaac Ekpo (33 de ani) a inregistrat 7 victorii consecutive, iar in prezent el detine titlul Commonwealth (Marea Britanie) la supermijlocie si centura WBO Africa la aceeasi categorie. „Urmatoarea lupta pe care o am in plan este cu Lucian Bute. El este unul dintre numele mari ale acestei categorii si de aceea l-am ales. Ma simt in forma, castig meciuri si vreau sa boxez din nou pentru titlul mondial, acesta este obiectivul pe termen lung”, a declarat Ekpo. Recent, agentia „Boxingnews24” a anuntat ca Lucian ar putea boxa in aceasta primavara, in Canada, dar numele adversarului nu a fost inca stabilit.
Ajuns la 35 de ani, Bute are un palmares de 32 de victorii (dintre care 25 prin KO) si 3 infrangeri. Ultimul meci disputat a avut loc pe 28 noiembrie 2015, infrangere cu James DeGale. Lucian Bute detine centura NABF la categoria semigrea si a fost campionul mondial IBF la supermijlocie timp de aproape 5 ani, perioada in care si-a aparat titlul de 9 ori.

author avatar
National
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger