AcasăSPORTBute, povestea canadiana

Bute, povestea canadiana

Boxerul roman Lucian Bute a devenit, oficial, cetatean canadian, dupa o ceremonie care a avut loc la scoala elementara “St. Dorothy”.

Bute este campion IBF la supermijlocie din octombrie 2007

Lucian Bute s-a indragostit de Canada din 2001, cand a castigat aurul la Jocurile Francofoniei disputate la Ottawa. Pugilistul a remarcat de atunci disciplina si simplitatea canadienilor si a decis ca aceasta tara i s-ar potrivi ca o manusa. In noiembrie 2003, la numai 23 de ani, romanul s-a mutat la Montreal, unde a semnat cu Interbox.

Boxerul roman a devenit, oficial, cetatean canadian

“Prima iarna petrecuta in Canada a fost si cea mai dificila perioada din viata mea. Eram tanar, nu stiam o boaba de franceza si nu aveam prea multi bani in buzunar” spune Bute. La inceput, pugilistul a locuit intr-un motel modest din afara zonei metropolitane, dar cu timpul si-a inchiriat un apartament la doi pasi de Centrul de antrenamente “Claude Robillard”, unde se pregateau cei de la Interbox. Dave Spencer, proprietarul cladirii, are numai cuvinte de lauda la adresa lui Bute. “Lucian a fost un chirias model. Platea chiria cu 3-4 luni in avans pentru a fi sigur ca nu sunt probleme si a imbunatatit conditiile din apartament pe banii sai”.

A studiat franceza la Universitatea din Montreal

Nemultumit ca nu reusea sa raspunda in franceza la intrebarile jurnalistilor de dupa victoria cu Darin Johnson, a doua obtinuta de el la profesionisti, Bute a decis ca este cazul sa se puna cu burta pe carte. Romanul s-a inscris la un curs intensiv de limba franceza la Universitatea din Montreal. A studiat timp de sase luni “pentru ca asa mi s-a parut mie normal, sa vorbesc limba celor care m-au adoptat”. Boxerul, care este deja licentiat in sport, si-a propus de curand sa faca un curs de limba engleza pentru a-l ajuta in momentul in care va sustine meciuri importante in SUA.

“Locomotiva” Interbox

Adus initial pentru a fi partenerul de antrenamente al legendarului Eric Lucas, Bute s-a impus rapid in vestiarul Interboxului. Stephane Larouche, antrenorul romanului, are cuvantul: “Inca de la inceput l-am remarcat pentru maturitatea si carisma sa. Un luptator mare trebuie sa aiba talent, inteligenta si sa fie placut de public, iar Bute le are pe toate”. Romanul a castigat prin knock-out primele 15 meciuri sustinute la profesionisti, moment in care Jean Bedard, presedintele Interbox, a decis ca Bute trebuie sa fie “locomotiva” echipei.

Canadienii sunt indragostiti de el

Pe langa partidele de pescuit si timpul petrecut cu familia, Bute adora sa stea de vorba cu fanii sai in restaurantele “La Cage aux Sports”. Iar canadienii sunt innebuniti dupa el. Pe langa victoriile din ring, Bute i-a cucerit si cu simplitatea sa. Suporterii romanului considera ca Bute, desi a inceput sa castige milioane de dolari, ramane acelasi tip serios, modest, intelegator si respectuos. Bute a depus cererea pentru a deveni cetatean canadian in decembrie anul trecut, cand a dat si examenele oral si scris. Intre 2003 si 2007, romanul activa in baza unui permis temporar de munca ce avea nevoie de aprobare anuala. Din 2007, Bute a devenit rezident in Canada si si-a cumparat casa din districtul Vimont.

author avatar
Cristi Ionita
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger