AcasăSPORTBute poate avea si centura WBC fara sa lupte cu Ward!

Bute poate avea si centura WBC fara sa lupte cu Ward!

Bute se bate pe 26 mai, la Nottingham, cu Froch

Pugilistul american si-a pierdut una dintre cele doua centuri cu diamante – cealalta este WBA – castigate dupa triumful din turneul „SuperSix”.

Bute se bate pe 26 mai, la Nottingham, cu Froch

Andre Ward a ramas fara titlul de campion al versiunii WBC (categoria supermijlocie) deoarece nu si-a pus in joc centura cu diamante. Pugilistul american si-a motivat vacanta prelungita prin accidentarea suferita in timpul luptei cu Froch (finala SuperSix, turneu castigat de Ward), insa oficialii WBC nici n-au stat la discutie: i-au retras centura, declarand vacant titlul de campion mondial!

Ward mai are o singura centura, de campion WBA

Lucrurile sunt cat se poate de clare in momentul de fata: Anthony Dirrel (SUA) si Nikola Sjekloca (Muntenegru) se vor bate pentru centura WBC si nu este exclus ca Lucian Bute (campion IBF) sa incerce un meci de unificare in cazul in care il invinge pe Carl Froch (26 mai, la Nottingham). Oficialii IBF se gandesc, deja, la numele viitorului adversar al romanului, semn ca un esec in fata englezului Froch nu este luat in calcul. Astfel, challenger obligatoriu la centura cu diamante a versiunii IBF va fi invingatorul dintre Adonis Stevenson (Canada) si Thomas Oosthuizen (Africa de Sud). Lucian Bute a declarat ca nu este interesat de un astfel de meci, astfel ca romanului i-ar ramane o singura sansa pentru a evita aceasta lupta: sa anunte ca lupta pentru unificarea centurilor IBF si WBC, caz in care forul sub patronajul caruia lupta nu se poate opune!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger