AcasăRecomandariBute nu se mai bate cu Bolonti. „Bestia” Kessler, in stand-by!

Bute nu se mai bate cu Bolonti. „Bestia” Kessler, in stand-by!

Vesti proaste din Asia, cel putin asa le catalogheaza presa de la Montreal. Canadienii au anuntat primii ca Lucian Bute s-a accidentat, informatie confirmata chiar de pugilistul roman.

Alaturi de Freddie Roach, cu capul plecat, Lucian Bute se gandeste la viitorul sau in box

Inainte sa plece spre Macao, unde il va sustine pe marele Manny Pacquiao in meciul de sambata cu Chris Algieri, Lucian s-a incalzit cu 12 reprize de sparring la sala filipinezului. In repriza a 7-a, fostul campion IBF a simtit dureri la spate, dar a continuat sa boxeze si nu i-a spus nimic antrenorului Freddie Roach. Abia a doua zi, cand si-a dat seama ca nu mai poate ridica bratele, Bute a luat in serios problema si a mers sa discute cu staff-ul medical. Primele cercetari au relevat ca nu este nimic grav, „dar durerile nu vor disparea cu ajutorul medicamentelor, este nevoie de un repaus total de doua saptamani”, dupa cum au aflat jurnalistii canadieni. Potrivit TVS Sports, lupta dintre Lucian Bute si Roberto Bolonti va fi inlocuita in cadrul galei din 6 decembrie cu meciul Jean Pascal – Donovan George.

„Nu-mi permit sa risc”

La 34 de ani, Lucian Bute stie ca orice pas gresit ii poate pune capat carierei, de aceea nu vrea sa boxeze accidentat impotriva argentinianului Bolonti. Intr-o postare pe Facebook, romanul si-a linistit fanii, pe care i-a anuntat ca va reveni si mai puternic: „M-am accidentat si nu imi pot finaliza pregatirea pentru urmatorul meci. Am luat decizia sa nu boxez pe 6 decembrie. Imi pare foarte rau, dar nu-mi pot permite sa urc in ring daca nu sunt pregatit 100% si in stare perfecta de sanatate. Voi reveni!”.

Bedard da vina pe ghinion

Presedintele clubului Interbox, la care este legitimat pugilistul roman, vorbeste despre ghinion, mai ales ca este pentru prima data cand Lucian Bute se accidenteaza la spate: „Nu stiu cat de grav este. Din cate am inteles, s-a accidentat in repriza a saptea a unui meci simulat de 12 runde, dar a decis sa continue in ciuda durerii. A doua zi, din cauza inflamarii, nu mai putea ridica bratele si nu mai putea lovi. Este ghinion. Daca avea dureri cronice de spate, l-as fi auzit spunand ceva, dar e ceva nou. Cred ca este pur si simplu ghinion”. Bedard s-a ferit sa ofere un verdict in privinta viitorului lui Bute in boxul profesionist, insa intentiile Interbox prevad o continuare a colaborarii cu fostul campion IBF.

Strategie pentru un super-fight cu Mikkel Kessler?

In planurile Interbox, dupa meciul cu Roberto Bolonti pentru Lucian Bute ar fi urmat in primavara un super-fight cu Mikkel Kessler. Nume consacrat in boxul profesionist, danezul ar fi cel mai puternic adversar pentru Bute de la Carl Froch incoace. Presa canadiana este convinsa ca lupta Bute-Kessler va avea loc in februarie ori martie 2015, iar anularea meciului cu argentinianul Bolonti face parte din strategia Interbox de relansare a carierei romanului. „Este adevarat ca am avut discutii cu staff-ul lui Mikkel Kessler, iar negocierile ar fi trebuit finalizate pe 6 decembrie, la Montreal. Dar, dupa ultimele vesti, nu stiu ce sa mai zic”, a punctat Jean Bedard.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger