AcasăSPORTBute mananca trei adversari la micul dejun!

Bute mananca trei adversari la micul dejun!

Dupa mult timp, Bute zambeste din nou

Multi s-au grabit sa-i cante prohodul, dar Lucian este convins ca poate reveni in top si se poate bate pentru un titlu mondial.

Dupa mult timp, Bute zambeste din nou

Boxerul roman Lucian Bute, fostul campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru meciul cu Andrea Di Luisa, campionul european al categoriei. Confruntarea, de la Montreal, va fi prima a lui Bute dupa o pauza de 19 luni cauzata de tot felul de probleme fizice si mentale. Chiar si Lucian a recunoscut ca s-a gandit, la un moment dat, la retragerea din activitate, insa acum vrea sa revina mai puternic decat a fost inainte de infrangerile suferite cu Carl Froch si Jean Pascal. „Este un nou inceput pentru mine. Am un contract nou (n.r. – pe cinci ani, cu impresarul Al Haymon), am un antrenor nou, Howard Grant, si ma simt motivat si in forma”, a spus Bute.

Romanul este supravegheat de antrenorul Howard Grant

De altfel, romanul a devenit noua senzatie a „Grant Brothers Boxing Gym”, sala detinuta de fratii Howard si Otis Grant in Montreal. Cand romanul se antreneaza, toti ceilalti pugilisti se opresc din lucru pentru a-l sorbi pe Bute din priviri. Parerea unanima este ca „in materie de determinare si concentrare, revenirea lui Lucian este deja un succes”. Bute se pregateste la intensitate maxima, neezitand sa se bata si cu cate trei adversari in acelasi timp. Partenerii sai de antrenamente sunt Erik Bazinyan, Francis Lafreniere si Sebastien Demers. Dintre cei trei de departe cel mai important nume este cel al lui Bazinyan care, la 20 de ani, este vazut ca o mare speranta a boxului canadian.

Lucian, pregatit sa-si nimiceasca adversarul (sursa foto thefightcity.com)

Are opt victorii din opt meciuri si cinci succesuri obtinute prin knock-out. Lafreniere (27 de ani) are noua victorii din 16 meciuri disputate, dar a castigat ultimele sase meciuri, reusind inclusiv knock-out-uri cu Eric Roy si Mohammed Akrong, fostul campion al Africii. Sebastien Demers (35 de ani) are 31 victorii la activ, obtinute din 37 de meciuri, si a fost campionul IBF International la categoria mijlocie si campionul NABF la supermijlocie. Insa niciunul dintre cei trei nu rezista loviturilor incasate de la Bute.

author avatar
Cristi Ionita
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger