AcasăRecomandariBute, invitat sa-si ia inapoi centura IBF

Bute, invitat sa-si ia inapoi centura IBF

Boxerul englez Carl Froch a anuntat, ieri, ca este obligat sa renunte la titlul de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, cucerita in fata romanului Lucian Bute in mai 2012, la Nottingham.

Bute si Froch au oferit un meci de vis in mai 2012

Froch detine si centura de campion WBA la aceeasi categorie, iar in prezent se afla in refacere dupa o accidentare la umar. Din acest motiv, el nu poate urca in ring ca sa-si apere titlul in fata mexicanului Julio Cesar Chavez jr, luna viitoare la Las Vegas. In aceste conditii, pugilistul britanic James DeGale, challanger-ul obligatoriu la titlul mondial IBF al categoriei supermijlocie, ar putea avea sansa de a lupta pentru centura cu diamante. „Au fost doua saptamani frustrante, cu termene convenite pentru lupta cu Chavez, insa ma aflu in imposibilitatea de a urca in ring, din cauza unei accidentari. Stiu cum este sa astepti o ocazie si nu am dorit sa-i aman lui DeGale lupta pentru titlul mondial. El este un mare luptator si sper sa castige centura”, a precizat Froch intr-o conferinta de presa.
In varsta de 37 ani, Carl Froch a cucerit patru titluri de campion mondial, insa nu a mai urcat in ring de la victoria prin KO inregistrata in fata lui George Groves, anul trecut in luna mai, pe stadionul Wembley. Chiar daca a trecut la o categorie superioara (semigrea), Lucian Bute poate cobori oricand la supermijlocie si, tinand cont de palmaresul sau, ar beneficia de sansa unei lupte pentru redobandirea centurii cu diamante.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
950 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger