AcasăSPORTBute incepe batalia pentru Anglia

Bute incepe batalia pentru Anglia

Boxerul roman Lucian Bute a incheiat cu brio cantonamentul din SUA, desi in ultimele zile a fost afectat de o infectie suferita la picior. Campionul IBF de la supermijlocie pleaca astazi spre Anglia.

Cinci antrenamente a pierdut Bute din cauza infectiei de la picior

Cantonamentul lui Lucian din Florida a durat 11 saptamani, perioada in care boxerul roman a efectuat 122 de antrenamente (peste 300 de ore de munca) si cam tot atatea reprize de sparring pentru care a folosit sase adversari diferiti ca sa nu intre intr-o oarecare rutina.

6 ore si 20 de minute face Bute, cu avionul, de la Montreal la Londra

Totul a decurs normal, pana sambata trecuta, cand infectia suferita la picior, din cauza unor ghete noi de antrenament, s-a inrautatit si Lucian a trebuit sa intre pe mana medicilor. Pugilistul isi recunoaste vina pentru acest incident. “Aveam o batatura de aproximativ o saptamana careia nu i-am acordat atentie, desi ma durea din ce in ce mai tare. Sambata trecuta am facut 12 reprize de sparring, desi aveam dureri mari, iar dupa antrenament mi s-a umflat piciorul si m-am speriat. Atunci am decis ca trebuie sa merg la doctor, acesta spunandu-mi ca am nevoie de 3-4 zile de pauza si un tratament intensiv cu antibiotic” precizeaza Bute. Campionul roman afirma ca a profitat din plin de repaus. “Desi nimeni nu-si doreste o asemenea problema cu trei saptamani inainte de meci, as putea spune ca pauza mi-a priit. Venisem dupa doua saptamani de antrenamente intense si eram destul de obosit. In cele 3-4 zile de pauza am stat in camera si m-am odihnit” povesteste boxerul. Examenul medical de miercuri dimineata a fost favorabil, medicii dandu-si acceptul ca Bute sa lupte impotriva lui Carl Froch pe 26 mai, la Nottingham, desi la un moment dat s-a pus problema ca lui Lucian sa-i fie amputat un deget.

Se va acomoda cu clima si conditiile din Regat

Aflat la Montreal, unde a avut programat un antrenament deschis publicului si o conferinta de presa, Lucian se va imbarca astazi cu destinatia Anglia. Pugilistul va ajunge la Londra, dar inca nu stie exact daca va ramane in capitala Albionului sau va face deja deplasarea catre Nottingham. Initial se vorbise ca Bute va sta pana pe 20 mai la Londra, pentru a evita sa intre in contact cu sustinatorii lui Froch din Nottingham. Campionul IBF spera sa profite din plin de zilele petrecute in Anglia pentru a se acomoda cu clima, conditiile din Regat si diferenta de fus orar.

Bute: “La Nottingham voi fi singur impotriva tuturor”

In legatura cu meciul de la Nottingham, boxerul roman este increzator in sansele sale de a-si indeplini obiectivul, acela de a-si pastra centura de campion mondial. “Stiu ca voi avea o misiune dificila, d-aia am si acceptat provocarea. Voi lupta impotriva unui adversar dificil, impotriva unui public ostil si chiar impotriva unor arbitri care nu pot decat sa favorizeze luptatorul gazda” a afirmat Bute. Pugilistul considera ca “La Nottingham voi fi singur impotriva tuturor. Va trebui sa castig clar fiecare runda in parte, pentru ca reprizele echilibrate vor merge in mod sigur in favoarea lui Froch”. Despre acesta, Lucian spune ca este un boxer dur, artagos, dar este convins ca britanicul are si multe puncte slabe.

author avatar
Cristi Ionita
264 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger