AcasăSPORTBute il antreneaza pe Larouche la limba romana!

Bute il antreneaza pe Larouche la limba romana!

Larouche stie dinainte fiecare pas care trebuie urmat pentru ca Bute sa-si pastreze centura

Antrenorul Stephan Larouche spune ca limba romana nu e grea. El ar avea nevoie de numai sase luni petrecute la noi pentru a vorbi fluent limba campionului Bute.

Larouche stie dinainte fiecare pas care trebuie urmat pentru ca Bute sa-si pastreze centura

Antrenorul anului, in Canada, in 2005 si 2008, Stephan Larouche lucreaza cu romani de aproape 10 ani. Sutele de ore petrecute in sedintele de pregatire cu Doroftei, Diaconu sau Bute au lasat ceva urme in limbajul tehnicianul nascut in Quebec. Larouche nu se sfieste sa foloseasca limba romana ori ce cate ori are nevoie. „Sunt foarte fericit ca ma aflu aici”, a spus canadianul la conferinta de presa de miercuri, intr-o romana perfecta.

Bute-Larouche, un cuplu ce detine centura IBF la supermijlocie de patru ani

Antrenorul lui Bute a mai facut cateva glume, tot in limba noastra, spre amuzamentul lui Lucian si al restului staff-ului. Cativa prieteni, sositi din Canada, special pentru meciul de sambata, au fost impresionati de Stephan, intrebandu-l cum a reusit sa invete limba romana, ei considerand asta este extrem de greu. „Lucian ma ajuta. Imi scrie expresii uzuale, pe care apoi mi le notez pe telefon. Am citeva zeci notate aici, cu explicatiile langa ele”, spune Larouche, aratandu notitele de pe Blackberry-ul de care nu se desparte niciodata.

Sedintele dure de pregatire se fac si cu zambetul pe buze

– Domnule Larouche, am vazut ca va descurcati in limba lui Bute…

– Da! Sunt pentru a saptea oara in Romania si am invatat ceva de fiecare data. Am furat de la unul, de la altul …

– Cine v-a „predat” prima lectie?

– (rade) Am „lucrat” cu mai multi romani, dar in special de la Adrian Diaconu si Lucian Bute.

– Este mai usoara romana ca franceza?

– Stai putin… nu-mi dau seama de timpul folosit in vorbire, dar inteleg , deoarece nu e foarte departe de franceza. Stiu cateva expresii pe care le folosesc la hotel, la magazin sau la antrenamente.

– Ar fi greu sa o invatati?

– Cred ca, daca as sta sase luni in Romania, as vorbi fluent limba voastra. Am nevoie de cateva cursuri intensive si nu cred ca as avea probleme.

– Succes pentru sambata!

– Multumesc si o zi buna! ( ne-a spus Larouche in romana).

 

 

author avatar
Sebastian Stan
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger