AcasăSPORTBute - Froch, de doua ori in 2012!

Bute – Froch, de doua ori in 2012!

Antrenat de Larouche, Bute a castigat toate cele 30 de meciuri disputate la profesionisti

Managerii lui Lucian Bute si Carl Froch discuta posibilitatea ca pugilistii sa-si incruciseze manusile de doua ori pe parcursul anului viitor.

Antrenat de Larouche, Bute a castigat toate cele 30 de meciuri disputate la profesionisti

Invins clar de Andre Ward in finala SuperSix de la sfarsitul saptamanii trecute, si ramas fara centura de campion mondial in versiunea WBC, „Cobra” Froch a pus ochii pe titlul lui Bute de la IBF, despre care afirma ca „pare cel mai la indemana de obtinut”. Pentru ca Bute sa lupte cu Froch, clubul Interbox trebuie sa solicite IBF o derogare, astfel incat International Boxing Federation sa renunte la desemnarea unui challenger pentru campionul roman.

Cate un meci pe terenul fiecaruia

Reprezentantii englezului au anuntat ca Froch isi doreste sa lupte din nou in fata propriilor fani din Trent Arena (Nottingham), dupa mai bine de doi ani. De altfel, promotorii au propus ca meciul Froch – Bute sa se dispute de doua ori in 2012, cate unul pe terenul fiecaruia dintre combatanti, varianta agreata de staff-ul romanului. Bute ar urma sa primeasca replica lui Froch in Canada, in aprilie, iar revansa sa se dispute in Anglia, in august sau septembrie.

Vor vinde 40.000 de bilete

Batut de Ward, Froch sare la centura lui Bute

Potrivit ziarului britanic „The Guardian”, inaintea finalei Super Six, promotorul lui Froch, Eddie Hearn, s-a intalnit cu boss-ul Interbox, Jean Bedard. „Este o confruntare care vine natural. Eu vreau un meci in aprilie in Canada si unul in iulie sau in august, in Nottingham. Termenii despre care am discutat au fost foarte clari. Dupa cinci minute ne-am inteles in toate privintele. Bedard este un gentleman, e foarte usor de vorbit cu el, de colaborat cu el si am putea face afaceri foarte bune impreuna. Ei ar vinde la Montreal  20-30.000 de bilete. Eu am spus ca noi am vinde in Anglia cel putin 20.000 de bilete. Cred ca ar fi un meci care ar atrage publicul si sunt multi bani in discutie”, a declarat Eddie Hearn.

Ward asteapta castigatorul

Cu aceasta varianta este de acord si Andre Ward, actualul campion WBA, WBC si The Ring la supermijlocie. Americanul s-a declarat incantat sa se bata cu cel care iese mai bine din dubla confruntare Bute – Froch si a precizat ca pana atunci ar putea sustine unul sau doua meciuri importante, “pe bani grei”, la categoria semi-grea, impotriva unor adversari precum Jean Pascal, Bernard Hopkins sau Chad Dawson.

author avatar
Cristi Ionita
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger