AcasăRecomandariBute e ferm: "Nu ma retrag!"

Bute e ferm: „Nu ma retrag!”

Pe 6 decembrie ar fi trebuit sa urce in ring, impotriva argentinianului Roberto Bolonti, insa o accidentare la spate l-a scos din carti.

Lucian Bute se bate sa-si salveze finalul de cariera

Disputa de la Montreal ar fi fost prima pentru Bute dupa aproape un an, in conditiile in care romanul nu a mai boxat din ianuarie, de la confruntarea cu Jean Pascal. Afectat de esecul inregistrat in fata haitianului, Lucian si-a schimbat staff-ul si a ales sa se antreneze in Filipine, alaturi de mega-campionul Manny Pacquiao. Totul parea sa mearga bine pana in fatidica zi de 15 noiembrie. In timpul unui sparring de 12 reprize a simtit dureri la spate. A decis sa duca meciul pana la capat, dar a doua zi nu a mai putut sa se ridice din pat. Imediat si-a anuntat retragerea din gala de pe 6 decembrie, „pentru ca nu are rost sa urc in ring daca nu sunt apt 100% fizic”. S-a vorbit despre o eventuala retragere din box a lui Lucian, dar romanul este ferm. „Va asigur ca nu ma voi retrage din box. O sa fac o pauza pentru a ma vindeca, fizic si mental, si voi reveni mai puternic. Pot sa va spun ca anul viitor voi colabora tot cu Freddie Roach, in functie de programul acestuia, pentru ca stiu ca vor avea meciuri si Manny Pacquiao si Miguel Cotto. Abia astept urmatorul cantonament. Este posibil sa facem un meci cu Mikkel Kessler”, a declarat Lucian Bute. Romanul urmeaza sa efectueze o rezonanta magnetica si in functie de rezultate se va stabili cand poate urca din nou in ring.

A bagat Interbox-ul in faliment

Desi cariera lui Lucian este pe o panta descendenta, romanul ramane unul dintre cei mai iubiti sportivi din Canada. Dovada este faptul ca, dupa retragerea sa din gala de la Montreal, canadienii nu s-au mai inghesuit sa cumpere bilete. Astfel, daca pentru meciul Bute – Bolonti organizatorii mizau pe o gala disputata „cu casa inchisa”, acum Interbox nu crede ca va vinde mai mult de 5.000 de bilete, deci sala va fi doar pe sfert plina. In aceste conditii, reprezentantii Interbox au decis sa renunte la bursa americanului Donovan George, cel care ar fi trebuit sa se bata cu Jean Pascal, si sa faca un meci intre haitian si argentinianul Bolonti. Chiar si asa, organizatorii se tem ca gala va fi un adevarat fiasco ce va aduce pierderi materiale pe masura.

author avatar
Cristi Ionita
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger