AcasăRecomandariBute, duel cu un fost campion mondial!

Bute, duel cu un fost campion mondial!

Pugilistul roman nu concepe sa se impiedice, sambata, de italianul Andrea Di Luisa, campionul european de la categoria supermijlocie, si se gandeste deja la un posibil duel mai tare.

Bute revine in ring dupa 19 luni

La 19 luni de la infrangerea suferita in fata lui Jean Pascal, Lucian Bute isi pregateste revenirea in ring. Romanul va boxa sambata, in Canada, cu Andrea Di Luisa, campionul european de la supermijlocie. Partida va avea loc la o categorie intermediara, Bute nedorind sa faca brusc trecerea de la semigrea la supermijlocie. In ciuda palmaresului avut de italian, 17 victorii si numai doua infrangeri, meciul este considerat a fi unul de incalzire pentru galatean, care isi doreste sa revina rapid in top si sa se bata din nou pentru un titlu mondial. S-a pus problema ca romanul nu mai vinde atat de bine, dupa infrangerile suferite cu Carl Froch si Jean Pascal. Insa ultimele oferte primite de reprezentantii sai arata ca Bute este la mare cautare, mai ales daca se pune problema unui meci disputat la categoria sa favorita, supermijlocie. Dintre toti posibilii adversari, cel mai insistent este mexicanul Julio Cesar Chavez Jr., fostul campion mondial de la categoria mijlocie, in versiunea WBC.

Chavez boxeaza intr-un mod asemanator cu pugilistul roman

Chavez l-a provocat pe Bute la un duel, prin intermediul impresarului sau, Heriberto Rodriguez, cel care considera ca o confruntare Bute – Chavez este tot ceea ce isi doresc iubitorii boxului. „Chavez – Bute este, in mod categoric, meciul pe care toti cei care stiu box vor sa il vada. Haideti sa programam aceasta partida!”, a fost anuntul facut de Rodriguez. Iar Bute nu ezita deloc, astfel ca romanul are mari sanse sa se bata cu mexicanul de 29 de ani, la inceputul anului viitor, cu conditia ca Lucian sa treaca cu bine peste confruntarea din weekend.

Chavez, 49 de victorii!

Desi este cu sase ani mai tanar decat Bute, Julio Cesar Chavez Jr. are deja 53 de meciuri disputate la profesionisti, aproape de doua ori mai multe decat pugilistul nostru. Chavez a fost neinvins timp de noua ani, doar Sergio Martinez si Andrzej Fonfara reusind sa-l doboare pe mexican. In iulie anul acesta, Chavez l-a invins la decizie pe compatriotul sau Marcos Reyes. De remarcat ca la meciul respectiv, Chavez a fost supervizat de legendarul Freddie Roach, antrenor cu care a lucrat si Bute pentru cateva luni.

author avatar
Catalin Dumitrescu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger