AcasăSPORTBute, "depistat pozitiv" dupa meciul cu B. Jack. Reactia boxerului!

Bute, „depistat pozitiv” dupa meciul cu B. Jack. Reactia boxerului!

Lucian Bute asteapta in garda tavalugul Badou Jack

O informatie soc face, de la primele ore ale zilei, inconjurul presei de sport. Se vehiculeaza ca Lucian Bute ar fi fost depistat pozitiv la un control antidoping facut dupa meciul de la sfarsitul lunii trecute, contra lui Badou Jack.

Mai exact, testul in cauza ar fi iesit pozitiv pentru substanta numita ostarina, despre care s-a anuntat ca este trecuta inca de acum mai bine de opt ani pe lista celor interzise de Agentia Mondiala Antidoping.

Asadar, dupa dezamagirea egalului din meciul din 30 aprilie pentru titlul WBC la categoria supermijlocie, dupa cele 12 reprize de lupta la finele carora s-a decis ca adversarul sau, suedezul Jack, pastreaza centura de camion, Lucian a mai primit o lovitura.

 

Dupa cum era de asteptat, vestea aparuta intr-o prima faza in presa din Canada, tara adoptiva a boxerului roman, a picat ca un trasnet asupra campionului galatean. Bute a reactionat si se declara „surprins si dezamagit” de aceasta ipoteza vehiculata, subliniind ca in cariera sa nu a folosit nicicand substante interzise. Prin intermediul unui mesaj postat pe o retea de socializare, Bute dezvaluie un amanunt important: nu a fost instiintat oficial despre acest aspect. Asa cum se intampla si in cazul fanilor sai, sportivul asteapta rezultatul probei B, cea care va infirma sau va certifica rezultatul primei analize.

Redam in cele ce urmeaza, integral, mesajul postat de Lucian, pe Facebook:

„Ieri a aparut o stire ca am fost testat pozitiv pentru o substanta interzisa dupa meciul cu Badou Jack. Nu am amanunte pentru ca nu ma primit inca rezultatul oficial al laboratorului folosit de catre comisia atletica din WASHINGTON.

Personal, eu sunt surprins si dezamagit de aceasta stire. Am o lunga cariera in spate si am fost testat anti-doping de zeci de ori fara sa am vreodata un test positiv.

Comform protocolului va avea loc un nou test la esantionul „B” si voi astepta acest nou test inainte sa fac alte comentarii.

Nu am folosit niciodata substante interzise si sunt convins ca se va face lumina in acest dosar”.

author avatar
Cristina Stefan
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger