AcasăSPORTBute are 7 kilograme peste limita

Bute are 7 kilograme peste limita

ANTRENAMENT Bute trage din greu in SUA

Boxerul roman Lucian Bute, campionul mondial al categoriei supermijlocieversiunea IBF, este pe ultimii metri cu pregatirea din Statele Unite.

ANTRENAMENT Bute trage din greu in SUA

Dupa aproape trei luni petrecute in Florida, Lucian Bute a ajuns la 83 de kilograme si mai are nevoie sa slabeasca cel putin 7 kilograme pentru a se incadra in limitele categoriei (76,2 kg.) la cantarul oficial dinaintea meciului cu britanicul Carl Froch. Pugilistul roman nu-si face probleme si spune ca este in grafic, el urmand sa slabeasca cel putin cinci kilograme in saptamana dinaintea meciului de la Nottingham. Bute va recupera o mare parte din kilograme in orele dinaintea meciului, cand va fi “supus” de staff-ul sau unui proces agresiv de rehidratare si va servi o garnitura buna de vitamine. Campionul IBF reitereaza ideea ca meciul cu Froch este cel mai important al carierei si crede ca atuu-rile sale sunt viteza, increderea in sine si tehnica. Bute va pleca joi, 10 mai, din Florida catre Londra, cu o escala de doua zile la Montreal, perioada in care va sustine o conferinta de presa si un antrenament deschis publicului.

Froch si-a schimbat partenerul de sparring

PREGATIRE Campionul roman se antreneaza minim cinci ore pe zi

Cu trei saptamani inainte de meciul de la Nottingham, Carl Froch, adversarul lui Bute, a renuntat la serviciile “semi-greului” Bob Ajisafe, pugilist pe care l-a inlocuit, pentru reprizele de sparring, cu Ryan Aston. In varsta de numai 21 de ani, “Tank” Aston este marea speranta a Angliei la categoria mijlocie, el castigand toate cele sase meciuri disputate pana acum la profesionisti. Aston va lupta si el in gala de la Nottingham, din 26 mai, cand il va intalni pe “veteranul” Paul Samuels (39 de ani, 21 de victorii si 10 infrangeri la profesionisti).

Canadienii vad meciul lui Bute pe ecrane-gigant

Froch (dreapta) si Ryan Aston

Clubul canadian Interbox, cel de care apartine Lucian Bute, va organiza un adevarat festin in ziua in care pugilistul roman isi pune in joc, la Nottingham, centura de campion mondial in versiunea IBF. Sustinatorii lui Bute din Montreal, Quebec si nu numai sunt asteptati in Arena Centrala a Complexului Sportiv “Paul Lemieux” pentru a urmari disputa cu Froch pe ecrane-gigant. Totul se va face contra cost, pretul unui bilet variind intre 10 si 50 de dolari. Iar Interbox spera sa obtina in jur de un milion de dolari, in conditiile in care arena, aflata la 40 de kilometri de Montreal, are 18.000 de locuri.

author avatar
Cristi Ionita
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger