AcasăSPORTBute: "Adu-mi un adversar tare, vreau sa ma bat cu cel mai...

Bute: „Adu-mi un adversar tare, vreau sa ma bat cu cel mai bun!”

Lucian inca se mai poate baza pe o stanga fulgeratoare

Lucian Bute a revenit cu o victorie de senzatie in ring, iar prestatia sa din confruntarea cu italianul Andrea Di Luisa a impresionat pe toata lumea si i-a oferit romanului un plus mare de incredere.

Lucian inca se mai poate baza pe o stanga fulgeratoare

Dupa aproape doi ani in care a alternat problemele medicale cu evolutiile neconvingatoare de la categoria semigrea, Lucian Bute si-a recapatat placerea de a boxa. Cu un agent nou, Al Haymon, si cu un antrenor nou, Howard Grant, romanul a facut senzatie sambata seara, in Canada, cand l-a terminat in mai putin de 12 minute pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, categorie care, practic, l-a facut celebru pe Bute. Evolutia lui Lucian a fost una remarcabila, cei mai duri specialisti americani fiind de parere ca romanul este mult mai agresiv, si-a imbunatatit tactica si a trecut peste blocajul psihic ce l-a costat meciul cu Jean Pascal de anul trecut. Totusi, la 35 de ani, Lucian stie ca nu mai are foarte multi ani de box inaintea lui si vrea sa profite de fiecare moment. Incurajat de modul in care a evoluat la Montreal, Lucian l-a tras pe agentul sau, Al Haymon, dupa meci, intr-un colt, si i-a transmis un mesaj clar: „Vreau sa ma bat cu cel mai bun boxer de la categoria supermijlocie. Adu-mi cel mai tare adversar”.

Doua scenarii pentru Bute

Momentan, pentru Lucian exista doua scenarii. Se negociaza posibilitatea unui meci pentru centura de campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, cu actualul detinator al titlului, britanicul James DeGale. Conditia staff-ului lui Bute este ca meciul sa se dispute in Canada. In cazul in care acest meci nu se materializeaza, Lucian ar urma sa intre in focuri pentru centura WBC, detinuta in prezent de Badou Jack, sportiv nascut in Suedia. Cum insa Jack are deja programat un meci cu britanicul George Groves pe 12 septembrie, la Las Vegas, Bute va trebui sa dispute un meci eliminatoriu. Romanul ar urma sa se bata cu Julio Cesar Chavez Jr., Anthony Dirrell sau Gilberto Ramirez. Toti trei sunt mai bine clasati decat Bute, in ierarhia WBC, si sunt reprezentati de acelasi Al Haymon. In cazul in care trece de eventualul meci eliminatoriu, Bute ar urma sa se bata cu invingatorul dintre Badou Jack si George Groves. Dar specialistii americani sunt convinsi ca Lucian poate sa infranga orice adversar in acest moment.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger