AcasăSPORTLucian Bute a trecut proba cantarului - vezi galerie FOTO

Lucian Bute a trecut proba cantarului – vezi galerie FOTO

Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a trecut proba cantarului inainte de meciul cu francezul Jean Paul Mendy de sambata seara, de la Bucuresti.

Obligat sa aiba cel mult 76,204 kilograme la cantarul oficial dinaintea luptei cu francezul Jean Paul Mendy, Lucian Bute, campionul mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, a cantarit 76,15 kilograme si a trecut cu bine peste aceasta proba.

Boxeurii nu trebuie sa se ingrase cu mai mult de 4,5 kilograme in 24 de ore de la efectuarea primului cantar. Adversarul Jean Paul Mendy este cu aproape un kilogram mai slab, francezul avand numai 75,3 kilograme la cantarul oficial. Francezul este si cu cinci centimetri mai mic.

Toti luptatorii implicati in gala de la Romexpo au trecut cu bine de primul cantar, cu exceptia filipinezului Jun Talape, campionul international WBC la categoria pana. Adversarul lui Viorel Simion a avut 57,37 kilograme, cu 70 de grame peste limita categoriei. Talape are doua ore la dispozitie sa dea jos cele 70 de grame.

In cazul in care nu intra in limitele categoriei, Talape poate boxa cu Viorel Simion, dar nu va mai detine centura de campion international. Daca Talape invinge, centura va deveni vacanta. In aceeasi situatie, daca Talape nu face categoria, luptatorul este amendat cu 20% din banii pe care ar fi trebuit sa-i primeasca, bani ce vor ajunge in contul adversarului sau.

Viorel Simion, cel care ar putea prelua centura lui Talape in cazul unei victorii, a avut 56,75 kilograme la cantarul oficial.

La limita a trecut de cantar si Pier Olivier Cote, unul dintre sparring-partnerii lui Bute. Cote il va infrunta pe Pedro Navarette.

Lucian Bute mai avea de slabit de joi pana vineri un kilogram pentru a se incadra in categoria 76,204 kg, iar pentru realizarea acestui deziderat, campionul nostru nu a baut niciun pic de apa in ultimele ore. Vineri dimineata, Lucian Bute a efectuat in plus si o scurta sedinta de pregatire, astfel ca la ora cantarului oficial el s-a prezentat in conditii optime. La ora 12.37, Jean Paul Mendy si Lucian Bute au intrat in sala de la Marriott, fiind prezentati de faimosul Michael Buffer. Atat francezul, dar mai ales Bute au trecut cu brio proba cantarului, Lucian avand chiar cu 54 de grame sub categorie.

Dupa proba cantarului, Lucian Bute a facut si o scurta declaratie de presa: „E firesc sa am emotii si am avut emotii. Ultimul kilogram l-am eliminat in aceasta dimineata. N-a fost usor. Acum, ca am trecut proba cantarului, deja m-am hidratat putin, merg in camera sa mananc. Incerc sa ma refac. Nu stiu ce mi-au pregatit. Ceva supa, paste. Am mancat foarte bine in ultima saptamana. Mai mult peste, pui, salata, fruncte, am fost si la sauna, mi-a fost usor. Nu l-am visat pe Mendy, dar m-am gandit mult la adversar. Deja imi imaginez sala, ringul, cum o sa abordez prima repriza, mi-am facut in cap o strategie. Nu mi-am propus sa fac KO, ci mi-am propus sa castig meciul si sa-mi pastrez centura. Va multumesc, va astept la Romexpo si va promit ca va fi un spectacol mare”.

[nggallery id=69]

author avatar
Cristi Ionita
817 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger