AcasăSPORTBute a cedat in repriza a 5-a. Afla ce erori au dus...

Bute a cedat in repriza a 5-a. Afla ce erori au dus la infrangerea campionului nostru!

Tandemul Bute-Larouche nu s-a regasit in Anglia

La al 11-lea meci al lui Lucian Bute cu centura pe masa, strategia tactica aplicata de Stephane Larouche a fost spulberata de britanicul Carl Froch.

Tandemul Bute-Larouche nu s-a regasit in Anglia

Cele trei luni de pregatire a celui mai important meci din cariera lui Lucian Bute nu au fost suficiente pentru gasirea punctele slabe ale „Cobrei”. Tactica lui Stephane Larouche, cu pregatire la 7-8 kilograme peste categorie, s-a dovedit fatala in fata unui boxeur care se pregateste sub categorie, asa cum face britanicul Carl Froch. Romanul a venit in Anglia cu 84 de kilograme si a trebuit sa scape de surplusul de greutate (maxima acceptata la categoria supermijlocie este de 76,2 kg) in mai putin de o saptamana.

Pana la confruntarea de la Nottingham, acest tip de tactica a functionat de minune, dar ea a fost utilizata in fata unor adversari mai slabi cotati. In plus, o alta problema a fost jocul in ring gandit de staff-ul tehnic, in care Lucian Bute trebuia sa joace rolul incasatorului, in asteptarea loviturii decisive. Froch a dominat fizic partida, iar Lucian nu a rezistat nici macar cinci reprize ploii de lovituri aruncate de britanic. Prima repriza a fost cheia partidei, campionul englez dand senzatia ca asteapta, iar Bute a muscat momeala si a iesit la bataie. Din pacate, din coltul sau nu a venit nicio indicatie care sa-l scoata din impas. Upercutul la ficat, mult asteptat de fanii romanului, nu a mai venit, iar Carl Froch a castigat prin KO in mai putin de 15 minute.

Cele 3 erori manageriale facute de Interbox

Lucian Bute a fost ajutat sa ramana fara centura de campion mondial chiar de staff-ul sau tehnic. A fost „tradat” de oamenii care ar fi trebuit sa-i netezeasca drumul spre culmile gloriei.

Concentrarea lui Bute s-a dus pe apa sambetei

In primul rand, lui Lucian Bute i s-a indus o stare de relaxare extrem de paguboasa. Campionul roman a pasit in „Capital FM Arena” afisand mina unui om total deconectat. Pur si simplu, nu avea privirea si vointa unui om determinat sa castige cea mai importanta lupta din cariera sa. De altfel, aceasta stare i-a fost tradata si de unele reactii vizibile inaintea urcarii in ring, cum ar fi faptul ca Lucian a aplaudat publicul cu manusile in maini, lucru pe care nu l-a mai facut pana acum niciodata. Apoi, Lucian Bute nu trebuia sa accepte sa se bata acasa la challenger, lucru rar intalnit in boxul profesionist. De altfel, toata lumea s-a intrebat cum de un campion mondial s-a dus pe teritoriul pretendentului la centura cu diamante, in majoritatea cazurilor intamplandu-se exact invers. In fine, a treia greseala comisa de staff-ul lui Bute are legatura cu atmosfera creata in jurul sportivului. Pentru prima data, lui Lucian i s-a permis sa fie inconjurat de multa lume chiar in hotelul in care a fost cazat in Anglia. Asaltat seara de seara de sustinatori, pugilistul galatean a sfarsit prin a fi luat prin surprindere de atitudinea indrazneata a englezului Carl Froch. (L.T.)

author avatar
Sebastian Stan
608 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger